aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΜπουρούσης: "Δεν έχω κάτι εναντίον του Παναθηναϊκού"

Μπουρούσης: “Δεν έχω κάτι εναντίον του Παναθηναϊκού”

Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι το πρόσωπο των αγώνων ανάμεσα σε Λαμποράλ Κούτσα και Παναθηναϊκό, με τον διεθνή σέντερ να μιλά στην επίσημη ιστοσελίδα της ισπανικής ομάδας για το συναπάντημα με το “τριφύλλι”.

Η Λαμποράλ Κούτσα αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στα playoffs της Euroleague, με τον Γιάννη Μπουρούση να είναι το πρόσωπο της προημιτελικής σειράς. Κι όχι άδικα, αφού ο διεθνής σέντερ ηγείται της προσπάθειας της ισπανικής ομάδας για επιστροφή στο Final Four.

Πρώτα απ όλα οφείλω να πω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συμμετάσχουμε στα playoffs και θα έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Final Four“, ήταν η αρχική τοποθέτηση του Γιάννη Μπουρούση σε δηλώσεις που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα της Λαμποράλ Κούτσα, για να εξηγήσει πως “δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αφού έχω παίξει αρκετές φορές εναντίον του. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει φέτος τον Παναθηναϊκό, οπότε θα πρέπει να προετοιμαστούμε με μεγάλη προσοχή για τα playoffs. Πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το πρώτο παιχνίδι και να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο του προπονητή“.

Τι θα κάνει τη διαφορά; “Θα είναι σημαντικό το πως θα διεκδικήσουμε κάθε ριμπάουντ, κάθε μπάλα, κάθε άμυνα. Θα είναι “κλειδί” να μην σκεφτούμε κάτι παραπάνω, πέραν του πρώτου αγώνα. Οι φίλαθλοί μας θα πρέπει να είναι στο πλευρό μας, τους χρειαζόμαστε“, σχολίασε για να αναφερθεί εν συνεχεία στα δυνατά σημεία του “τριφυλλιού”: “Ο Παναθηναϊκός έχει εμπειρία από τέτοιου είδους παιχνίδια, είναι μια ομάδα που έχει κατακτήσει έξι φορές το τρόπαιο και οι περισσότεροι παίκτες της έχουν βρεθεί σε αντίστοιχη κατάσταση στο παρελθόν. Πρέπει να σταματήσουμε τα βασικά “γρανάζια” των αντιπάλων μας και να σταθούμε στην άμυνα“.

Όσο για το πως αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση στην Ελλάδα, ανέφερε ότι “στην Ελλάδα λένε πως θα έρθουν για να κερδίσουν. Ο Παναθηναϊκός ξέρει ότι μπορεί, δεν έχει σημασία τι λένε ή τι γράφουν οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος. Σημασία έχει τι κάνεις στο παρκέ και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν έχω κάτι εναντίον του Παναθηναϊκού, αγαπώ όλες τις ελληνικές ομάδες“, ενώ ολοκλήρωσε τα λεγόμενά του μιλώντας για την προσωπική μονομαχία με τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα: “Έχω παίξει μόλις δύο φορές εναντίον του, με την Εθνική. Είναι πολύ καλός στην επίθεση, αλλά αν παίξουμε ομαδικά καλή άμυνα, τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα“.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ