aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΑνδρέας Μουζουρίδης: «Ένα σπουδαίο τουρνουά, για ένα σπουδαίο παιδί»

Ανδρέας Μουζουρίδης: «Ένα σπουδαίο τουρνουά, για ένα σπουδαίο παιδί»

Το διεθνές τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» θα γίνει και φέτος, το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου και σε αυτή την προσπάθεια είναι για άλλη μια φορά συνοδοιπόρος η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, θέτοντας υπό την αιγίδα της την διοργάνωση.
Η κάθοδος σπουδαίων ομάδων, όπως ο νταμπλούχος Ελλάδας Ολυμπιακός Πειραιώς, ο πρωταθλητής Σερβίας Ερυθρός Αστέρας, η πρωταθλήτρια Ισραήλ Χάποελ Χολόν και το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη, προσδίδουν τεράστιο ενδιαφέρον και υπόσχονται ποιοτικά και συναρπαστικά ματς.

-Για το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης», μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟΚ Ανδρέας Μουζουρίδης και αρχικά αναφερόμενος στη σημασία που έχουν τέτοιες διοργανώσεις για τη χώρα μας, ανέφερε τα εξής:

«Είναι ένα τουρνουά που καθιερώνεται και δίνει τη δυνατότητα στον Κύπριο φίλαθλο να παρακολουθήσει αγώνες ψηλού επιπέδου. Έχουν πολλαπλή σημασία τέτοιες πρωτοβουλίες, καθώς συμβάλλουν στο να αποκομίζει ο Κύπριος φίλαθλος παραστάσεις από ψηλού επιπέδου αγώνες και αυτό γενικότερα έχει θετικό αντίκτυπο στην εξέλιξη και ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας. Παράλληλα στρέφονται τα βλέμματα από αρκετές χώρες της Ευρώπης στους αγώνες που θα γίνουν στην Κύπρο και είναι πολύ σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα ότι η μικρή Κύπρος όχι μόνο μπορεί να διοργανώνει τέτοιου επιπέδου τουρνουά, αλλά και πως έχει κοινό με καλαθοσφαιρικό προσανατολισμό καθώς το άθλημα μας όλο και κερδίζει ξανά υποστηρικτές τα τελευταία χρόνια, αποκτώντας σταδιακά την αίγλη που αξίζει».

-Για τη στήριξη της ΚΟΚ για άλλη μια χρονιά στην όλη προσπάθεια, είπε:

«Δεν θα μπορούσε η ομοσπονδία να απουσιάζει από μια τέτοια διοργάνωση. Είμαστε έμπρακτα δίπλα σε οποιαδήποτε προσπάθεια συμβάλλει στο να δημιουργηθούν θετικά δεδομένα για το άθλημα μας και ένα τέτοιο τουρνουά, προδίδει πολλά οφέλη προς αυτή την κατεύθυνση. Με μεγάλη χαρά, στηρίζουμε και αυτή την προσπάθεια με τον τρόπο μας προκειμένου να είμαστε συνοδοιπόροι σε ότι μπορεί να φέρει θετικό αντίκτυπο για το αγαπημένο μας άθλημα. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές που καταφέρνουν να καθιερώνεται το συγκεκριμένο τουρνουά και να κρατά ένα πολύ ψηλό επίπεδο με την ποιότητα των ομάδων που συμμετέχουν και είμαι σίγουρος ότι και φέτος θα μας προσφέρουν οι ομάδες που θα έρθουν στην Κύπρο εξαιρετικό θέαμα».

-Για την παρουσία του κόσμου.

«Είναι ένα τουρνουά που γίνεται λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων των ομάδων και έχει μεγάλη σημασία αυτό, καθώς θα παρουσιαστούν με όλα τους τα όπλα, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα στο φίλαθλο κοινό της Κύπρου να δει άκρως ανταγωνιστικούς αγώνες. Είμαι βέβαιος ότι και φέτος ο κόσμος θα δώσει βροντερό παρόν, όπως έκανε άλλωστε και στα προηγούμενα τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης». Είναι σημαντικό και για τη χώρα μας να υπάρχει μεγάλη προσέλευση, προκειμένου να δείξουμε την καλαθοσφαιρική μας κουλτούρα, ενόψει και των μεγάλων προκλήσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, με αποκορύφωμα το Ευρωμπάσκετ 2025».

-Αναφέρθηκε επίσης και στο γεγονός ότι καθιερώνεται ένα τουρνουά, στη μνήμη του Νεόφυτου Χανδριώτη, τονίζοντας τα πιο κάτω:

«Ο κύριος σκοπός του τουρνουά και ο λόγος που εμπνευστήκαν οι διοργανωτές, ήταν για να τιμήσουν τη μνήμη ενός παιδιού που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας είναι να κρατάμε ζωντανή τη μνήμη του και να την τιμούμε μέσα από ένα τόσο ψηλού επιπέδου τουρνουά. Ένα παιδί που όσοι είχαν την τύχη να το γνωρίσουν έχουν να πουν για τη σπουδαιότητα και σπανιότητα του χαρακτήρα του, αλλά και για τη λατρεία που είχε για το μπάσκετ. Με τον καλύτερο λοιπόν δυνατό τρόπο, μέσα από ένα Τουρνουά στο ψηλότερο επίπεδο που μπορεί να υπάρχει, η μνήμη του Νεόφυτου όχι μόνο παραμένει ζωντανή, αλλά το παράδειγμα του και ο θαρραλέος τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε τη δοκιμασία του, αποτελούν παράδειγμα αγωνιστικότητας, για όλους μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ