aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΒρήκε τον Ε-Βεργέτη της!

Βρήκε τον Ε-Βεργέτη της!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Απόλλωνα -και ειδικά η υφή και η εξέλιξή του- μονοπώλησε το ενδιαφέρον από τις τέσσερις προχθεσινές αναμετρήσεις. Αναφορά ή και λόγος θα μπορούσε να γίνει και για το Αναγέννηση – ΑΠΟΕΛ, το Ομόνοια – Εθνικός Άχνας, το ΑΕΛ – Καρμιώτισσα ή ακόμα η τροπή που παίρνει το πρωτάθλημα, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα.

Η είδηση ή καλύτερα σημείο αναφοράς από το προχθεσινό πρώτο πιάτο της 17ης αγωνιστικής δεν ήταν τίποτα άλλο από τη νίκη της Σαλαμίνας στο Τσίρειο, επί του Άρη. Μια νίκη που την διατηρεί βάσιμα στο κυνήγι της 6ης θέσης της βαθμολογίας. Οι ερυθρόλευκοι, μέχρι την 4η αγωνιστική, που βρισκόταν στον πάγκο τους ο Νεαγκόε, αγνοούσαν τη νίκη και ο ορίζοντας ήταν γεμάτος από γκρίζα (για να μην πω μαύρα) σύννεφα.

Στην ομάδα της Αμμοχώστου δεν δίστασαν, αν και το πρωτάθλημα βρισκόταν μόλις στην 4η αγωνιστική, να προχωρήσουν σε αντικατάσταση του προπονητή, επιλέγοντας για αντικαταστάτη του Ρουμάνου τον γνωστό στην πλειονότητα των Κύπριων φιλάθλων Στάικο Βεργέτη.

Ο Ελλαδίτης τεχνικός, που διετέλεσε προπονητής στον Αστέρα Τρίπολης και αντιμετώπισε τον ΑΠΟΕΛ στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, έκανε πολύ καλή δουλειά στον Αστέρα, ενώ πριν τη Σαλαμίνα κι άλλες κυπριακές ομάδες κοίταξαν προς την περίπτωση του 40χρονου τεχνικού. Με την έλευσή του στην προσφυγική ομάδα, αν το εντυπωσιακό και ελπιδοφόρο 5-1 επί της ΑΕΖ πέρασε στα ψιλά και ίσως απαρατήρητο, η νίκη επί της Ανόρθωσης (2-1) και η ισοπαλία με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο (1-1) ήταν αποτελέσματα που μόνο απαρατήρητα δεν πέρασαν.

Οι «ερυθρές ταξιαρχίες» είναι πλέον βέβαιο πως βρίσκονται για τα καλά στη μάχη για την εξάδα. Άλλο τόσο βέβαιο είναι πως η Σαλαμίνα που βλέπουμε, στις τελευταίες αγωνιστικές (ακόμα και στην ήττα από τον ΑΠΟΕΛ), φέρει την -έντονη μάλιστα- σφραγίδα του Στάικου Βεργέτη.

Για το μέχρι πού μπορεί να φθάσει και αν καταφέρει με το τέλος της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος να πλασαριστεί (όπως πέρσι) στην πρώτη εξάδα, δεν το γνωρίζω. Εκείνο που γνωρίζω είναι πως αυτή η Σαλαμίνα που βλέπουμε σφύζει από αγωνιστική υγεία, παίζει καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο και είναι ικανή για ψηλές πτήσεις. Μπορεί ακόμη να διαδραματίσει και καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος και την υπόθεση-τίτλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ