aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ο Τζιμπούρ, τα Σπάτα και ο Αρχάγγελος

Καλοκαίρι του 2014. Σε μια ποδοσφαιρική συζήτηση, οπαδός της ΑΕΚ Αθηνών έριξε την ατάκα: «Ο ΑΠΟΕΛ βάζει μία ατομική βόμβα στον Αρχάγγελο, που θα είναι έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή». Αναφερόταν στην απόκτηση του Ράφικ Τζιμπούρ από τους γαλαζοκίτρινους. Γνώριζε φυσικά πολύ καλά τι εστί «τρομοκράτης».

Ωστόσο, όταν έναν χρόνο μετά λύθηκε η συνεργασία των πρωτευουσιάνων με τον Αλγερινό, κανείς δεν μπορούσε να ισχυριστεί ότι δικαίωσε τη φήμη του κακού παιδιού. Πέρα από κάτι ψιλές με αντίπαλους αμυντικούς, συνηθισμένες καταστάσεις δηλαδή, δεν απασχόλησε ιδιαίτερα. Αντιθέτως, οι ΑΠΟΕΛίστες αισθάνονταν πως η φυγή του δημιουργούσε μεγάλο κενό και μάλιστα, κάποιοι τον θυμήθηκαν στον αποκλεισμό από την Αστάνα, στη φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έναν χρόνο μετά, όμως, ο Δημήτρης Μελισσανίδης ετοιμάζεται σύμφωνα με τα αθηναϊκά ρεπορτάζ να του δείξει την πόρτα της εξόδου, μετά το προψεσινό επεισόδιο με οπαδό της ΑΕΚ (φέρεται να του είπε: «Να πεις στον Μελισσανίδη να κάνει μετεγγραφές»). Ο Τζιμπούρ ήταν επιλογή του «Τίγρη», ο οποίος σύμφωνα με τα ρεπορτάζ: «Αισθάνεται πως τον εξέθεσε αγωνιστικά όλη τη χρονιά, μα και με τη συμπεριφορά του. Και φυσικά δεν είναι από τους ανθρώπους που σηκώνουν τέτοια πράγματα. Γι’ αυτό και να περιμένετε σύντομα εξελίξεις. Το μέλλον του Ράφικ στα Σπάτα δεν θα είναι μακρύ. Όχι βέβαια πως απέδειξε ότι άξιζε να ήταν…».

Αντιλαμβάνεστε πως το προχθεσινό δεν ήταν το μοναδικό επεισόδιο. Μάλιστα, άρχισε νωρίς-νωρίς να θυμίζει τον παλιό, κακό εαυτό του. Στην προετοιμασία, κλότσησε εκτός φάσης τον Ζοάο Βίκτορ της Ανόρθωσης σε φιλικό, λίγο μετά ξέχασε να πάει σε προπόνηση και του επιβλήθηκε πρόστιμο, αργότερα ενεπλάκη σε τροχαίο και γενικά απασχολούσε τον Τύπο για κάθε τι άλλο, παρά για τις επιδόσεις του στον αγωνιστικό χώρο. Προψές, ήταν προφανώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αν πιστέψουμε όσα γράφονται στις ελλαδικές ιστοσελίδες.

Και είναι άξιον απορίας: Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μεγάλη αντίφαση της συμπεριφοράς του στον ΑΠΟΕΛ σε σχέση με αυτήν που επιδεικνύει στην ΑΕΚ; Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έκανε και στη χώρα μας παραπτώματα, αλλά τα σκέπαζαν τόσο καλά οι γαλαζοκίτρινοι. Στη μικρή μας Κύπρο κάτι τέτοια πολύ δύσκολα μένουν κρυφά. Επομένως, μάλλον… τον πειράζει πολύ ο αθηναϊκός αέρας, ειδικά προς την περιοχή των Σπάτων, σε αντίθεση με αυτόν που έπνεε προ ενός χρόνου στον Αρχάγγελο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ