aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η μεθοδικότητα και το θολό τοπίο

Ένα από τα θέματα που πουλούν στο διαδίκτυο αυτή την εποχή, είναι οι πιθανοί αντίπαλοι των ομάδων μας. Θεματολογία που επί της παρούσης αφορά κυρίως στον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ, που ξέρουν από ποια φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, αντιστοίχως, θα αρχίσουν την πορεία τους (η Ομόνοια και ο Απόλλων θα μάθουν μετά τον τελικό κυπέλλου).

Δεν διαφωνεί κανείς πως μία ευνοϊκή κλήρωση παίζει σημαντικό ρόλο. Ωστόσο, το μεγαλύτερο στοίχημα κάθε χρόνο τέτοια εποχή για τους Ευρωπαίους μας, δεν είναι τα κέφια της κληρωτίδας. Πιο πολύ καίει η έγκαιρη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού τους και ο βαθμός ετοιμότητάς τους όταν θα έρθει η ώρα της πρώτης υποχρέωσης στη σεζόν.

Η μεθοδικότητα και το θολό τοπίο

Άλλωστε, οι κυπριακές ομάδες έχουν μειονέκτημα έναντι των πλείστων πιθανών αντιπάλων τους, των οποίων τα πρωταθλήματα αρχίζουν πολύ νωρίς. Θα θυμάστε ότι καλοδεχούμενη ήταν η κλήρωση του ΑΠΟΕΛ με τη Βάρνταρ Σκοπίων, ωστόσο η πρόκριση κρίθηκε στο εκτός έδρας γκολ και η αγωνία των φίλων του κρατήθηκε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Ήδη, υπάρχει ένα σημαντικό πλην για τους Λευκωσιάτες και τους Λαρνακείς. Οι ποδοσφαιριστές τους θα επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές διακοπές τους και την πρώτη μέρα στη δουλειά θα βρουν νέο αφεντικό. Κάτι που σημαίνει διαφορετική προσέγγιση, άλλος τρόπος εργασίας και πιθανόν νέο αγωνιστικό στιλ που πρέπει να αφομοιωθεί (οι κιτρινοπράσινοι ψάχνουν για κόουτς, ο οποίος δεν θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού που εφάρμοζε ο Τόμας Κρίστιανσεν, αν τα καταφέρουν έχει καλώς γι’ αυτούς).

Από ό,τι είναι ξεκάθαρο, η ΑΕΚ είναι πολύ πιο προχωρημένη σε θέματα σχεδιασμού. Εφτά ανανεώσεις συμβολαίων, μία επέκταση (Ντάνιελ Μοϊσόφ), υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο για τους παίκτες που είναι προς αποδέσμευση και δεν υπολογίζεται να γίνουν πολλές προσθήκες. Αντιθέτως, ο ΑΠΟΕΛ δεν έκανε ακόμα καμία κίνηση και το τοπίο παραμένει θολό, αφού υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες.

Για τους κιτρινοπράσινους συμπεραίνεται ότι ο Τσάβι Ρόκα συνεχίζει τη μεθοδική δουλειά του και έχει πιθανότητες να επιτύχει ξανά στο έργο του. Γι’ αυτό και ο Άντρος Καραπατάκης αισθάνεται πιο ήσυχος αναφορικά με τη στελέχωση της ομάδας. Όσο για τους γαλαζοκίτρινους, όπως αποδείχτηκε τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, δεν βρήκαν την επιτυχημένη συνταγή για τον σχεδιασμό, καθώς οι τεχνικοί διευθυντές Νταβίντ Νασιμέντο και Γκουστάβο Μαντούκα άντεξαν λίγους μήνες στον Αρχάγγελο. Πρόκληση για τη διοίκηση του Πρόδρομου Πετρίδη είναι να μην τριτώσει το κακό και να γίνει σωστότερος καταρτισμός του έμψυχου δυναμικού.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ