aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤραμπ-άλα και στο ποδόσφαιρο!

Τραμπ-άλα και στο ποδόσφαιρο!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Σάρωσε ο Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών και τους έχει πιάσει όλους ένα τρέμουλο. Γιατί καλέ; Σαμπώς αν ήταν η Χίλαρι θα ήταν καλύτερα -για μας και για τον κόσμο όλο- τα πράγματα; Πολιτικός δεν είμαι, ούτε από πολιτική (πολλά) σκαμπάζω, αλλά έχω την αίσθηση ότι -όπως πάντα- υπερβάλλουμε. Σιγά μη λύσει ο νέος πλανητάρχης τα προβλήματά μας, σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί σοβαρά με το Κυπριακό. Εδώ μας έχουν 42 και πλέον χρόνια στη γωνία και μας «βομβαρδίζουν», έχουμε και τον Τούρκο από πάνω να μας απειλεί.

Έχουμε κι ένα σωρό άλλα προβλήματα να μας ταλαιπωρούν και ο μισός πληθυσμός της Γης (ή μήπως παραπάνω;) έκατσε και το ξενύχτησε για τις αμερικανικές εκλογές. Τα δικά μας προβλήματα ποιος θα τα λύσει; Κι αν στο Κυπριακό δεν μου πέφτει λόγος, εδώ βρέχει φακέλους και ο καθένας το βιολί του. Ο βραχνάς με τη διαιτησία καλά κρατεί κι ας μην έχει «ζεσταθεί» για τα καλά ακόμα η ατμόσφαιρα.

Τα γήπεδα αδειάζουν μέρα με τη μέρα και τα σωματεία ελπίζουν σε ένα θαύμα για τα οικονομικά τους, με μερικά από αυτά να κάνουν αγώνα επιβίωσης και κάποια άλλα για να έχουν τακτοποιημένους τους οικονομικούς τους φακέλους. Ο καθένας αν μπορεί δίνει μόνος του λύσεις στα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν. Δεν θα έρθει ποτέ κανένας «ουρανοκατέβατος», κανένας Τραμπ, κανένας Ομπάμα να δώσει λύση σε κάτι που δεν θα έχει όφελος (αντίθετα από τον Τούρκο, όλο και κάτι έχει να κερδίσει).

Πάλι τα κατάφερα και έμπλεξα τα «μαύρα» με τα «λευκά» στην πλύση, αλλά μη νομίζετε ότι είμαι τόσο πολύ εκτός θέματος. Το πράγμα μιλά από μόνο του και φωνάζει από μακριά. Τα ποδοσφαιρικά, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο θέμα (κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό, υγείας μας απασχολεί) δεν έχουν να κάνουν με κανέναν άλλο παρά με εμάς τους ίδιους.

Απλά επειδή ο Τραμπ είναι το θέμα των ημερών κι απ’ ό,τι φαίνεται θα κρατήσει μέρες στην επικαιρότητα, βρίσκουμε όλοι την ευκαιρία να πούμε ο καθένας το μακρύ ή το κοντό του με τον νέο Πρόεδρο των Αμερικανών. Που άλλο τόσο αλήθεια είναι ότι ο Τραμπ δεν θα κυβερνήσει εμάς (ανεξάρτητα αν η πολιτική που θα ακολουθήσει θα μας επηρεάσει ως ένα βαθμό), αλλά αυτούς που τον εξέλεξαν να διοικήσει τη χώρα τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ