aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤα σημάδια της μέρας που ξημέρωσε

Τα σημάδια της μέρας που ξημέρωσε

Δύο ημιτελικοί που τα είχαν όλα, μα όλα! Δύο ημιτελικοί από αυτούς που χαίρονται και τρελαίνονται να βλέπουν οι ποδοσφαιρόφιλοι. Εκτός, βέβαια, από τους οπαδούς των ομάδων που πέφτουν -όπως και οι ποδοσφαιριστές- στο καναβάτσο! Απόλλων και Ομόνοια έδωσαν ραντεβού στις 18 Μαΐου στον τελικό κυπέλλου και βλέπουν τα όνειρα τους για να κλείσουν τη χρονιά με κάποιον τίτλο, αλλά και με έξοδο στην Ευρώπη, να παραμένουν ζωντανά. Αντίθετα, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ το μόνο που έχουν πλέον να σκέφτονται είναι το πρωτάθλημα και η κατάκτηση του τίτλου.

Όπως έχουν έρθει τα πράγματα, τόσο οι γαλαζοκίτρινοι, όσο και οι Λαρνακείς, θα πρέπει να μαζέψουν όσο γίνεται πιο γρήγορα τα κομμάτια τους και να προετοιμαστούν οι μεν για το «αιώνιο» ντέρμπι, οι δε για τη μάχη του σταδίου ΓΣΖ αντίστοιχα. Για τον ΑΠΟΕΛ, που είδε να χάνεται το όνειρο για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, να χάνει και το σούπερ καπ, το κακό τρίτωσε με τον αποκλεισμό από τον τελικό του κυπέλλου. Από την άλλη, η ΑΕΚ κινδυνεύει να μείνει με άδεια χέρια, σε μια χρονιά που κατά γενική παραδοχή έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και έδειξε πως είχε τα φόντα να βγάλει τον κόσμο της Λάρνακας στους δρόμους.apo4is

Γι’ αυτούς καθ’ αυτούς τους δύο αγώνες, πολύ λίγα πράγματα μπορούμε να πούμε. Για τον ΑΠΟΕΛ η πρόκριση χάθηκε κατ’ αρχήν στον πρώτο αγώνα και κατά δεύτερο στην αποβολή του Βινίσιους και τον τραυματισμό του Καρλάο. Για την ΑΕΚ η πρόκριση χάθηκε, λόγω του ότι σε δύο αγώνες δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ θα ήταν τεράστια παράλειψη να μην πούμε το πόσο μεγάλο ρόλο διαδραματίζει σε τέτοιες στιγμές ο παράγοντας τύχη.

Όταν δηλαδή ένα παιγνίδι πάει στη ρουλέτα των πέναλτι, τον πρώτο λόγο έχει η θεά τύχη και μετά όλα τ’ άλλα. Αυτό άλλωστε είπε εμμέσως πλην σαφώς στις δηλώσεις του και ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των δύο ημιτελικών, ο Αντώνης Γιωργαλλίδης. Βέβαια, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει τώρα να περιμένουμε (και θα έχει ενδιαφέρον) το τρίτο ημίχρονο και κυρίως τις αντιδράσεις κυρίως των ομάδων που έμειναν εκτός τελικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ