aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ομόνοια: Πιο Μπεργκ… πεθαίνεις!

«Ψάχνουμε για δυο επιθετικούς και σίγουρα έναν αμυντικό», δήλωσε ο προπονητής του Απόλλωνα, Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ μετά το πρώτο φιλικό προετοιμασίας της σεζόν με την Ομόνοια στο Τσίρειο. «Θα αποκτήσουμε ένα δεξί μπακ και ένα μέσο», είπε ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Σάββας Πουρσαϊτίδης κατά την παρουσία του στο στούντιο της Cablenet για τη συνέντευξη στην εκπομπή «Χωρίς VAR».

Εάν οι φίλοι της Ομόνοιας περίμεναν να μάθουν από τον Χένινγκ Μπεργκ νεότερα σχετικά με το μετεγγραφικό σχεδιασμό της ομάδας τους θα απογοητεύθηκαν. Ερωτηθείς σχετικά το βράδυ του Σαββάτου (26/6) ο Νορβηγός ήταν πιο… Μπεργκ από ποτέ.

«Έχουμε καλή ομάδα, καλό ρόστερ. Για να φέρουμε κάποιον πρέπει να είναι καλύτερος από αυτούς που έχουμε. Φέραμε τον Γιούστε και τον Ψάλτη. Αυτοί που έπαιξαν σήμερα πήγαν καλά και είμαι αισιόδοξος. Αν πρέπει να κάνουμε κάτι για να βελτιωθούμε περισσότερο θα το κάνουμε», ήταν η σχετική απάντηση. Βέβαια, μετά από δύο χρόνια παρουσίας στην Ομόνοια οι οπαδοί του «τριφυλλιού» γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι δεν πρόκειται να γίνουν σοφότεροι για τις κινήσεις της ομάδας από τις δημόσιες τοποθετήσεις του 51χρονου προπονητή. Επίσης, έχουν κάθε λόγο να εμπιστεύονται τους υπεύθυνους του προγραμματισμού και βάσει εμπειριών αντιλαμβάνονται ότι το ομαδικό πνεύμα και η ομοιογένεια αυξάνουν πολύ περισσότερο τις πιθανότητες επιτυχίας, παρά η οποιοιδήποτε μετεγγραφή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πράσινοι έχουν «κλειστό» τον Νορβηγό με καταγωγή από την Αμερική μέσο, Μιξ Ντίσκερουντ και έχουν στα σκαριά άλλη μία κίνηση που αφορά ακραίο επιθετικό. Υπάρχει πρόθεση απόκτησης και επιτελικού μέσου, όμως τα όσα δηλώνει ο Μπεργκ σε κάθε ευκαιρία ότι «δεν θα αποκτηθεί παίκτης εάν δεν είναι καλύτερος από τους υφιστάμενους» είναι το δόγμα του Νορβηγού. Άλλωστε, το περασμένο καλοκαίρι αν και είχε τη δυνατότητα για ακόμη μια μετεγγραφή ξένου ποδοσφαιριστή δεν το έπραξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ