aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΣΙΜΟΣ ΠΑΦΙΤΗΣΟμόνοια: Όπως τον ήθελε, την ώρα που τον ήθελε

Ομόνοια: Όπως τον ήθελε, την ώρα που τον ήθελε

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ένα γκολ ανά 83 λεπτά δεν είναι καθόλου άσχημη επίδοση. Τουναντίον, τα πρώτα δείγματα γραφής του Μάρκο Τσέποβιτς με τη φανέλα της Ομόνοιας δικαιώνουν τον Χένινγκ Μπεργκ για την επιλογή του να φέρει τον Σέρβο επιθετικό στο «Ηλίας Πούλλος».

Ο 29χρονος επιθετικός αγωνίστηκε πέντε παιχνίδια, τα τέσσερα ως βασικός και σε 330 αγωνιστικά λεπτά «μάτωσε» τα αντίπαλα δίχτυα τέσσερις φορές. Μάλιστα, τα γκολ του ύψους 1.91μ. φορ χάρισαν βαθμούς στο «τριφύλλι». Στις νίκες επί Ένωσης (1-0) και Νέας Σαλαμίνας (2-0) ήταν ο μοναδικός σκόρερ των αναμετρήσεων, ενώ στο ματς με τη Δόξα (3-0) άνοιξε τον δρόμο προς την επιτυχία.

Και τα τέσσερα τέρματα που πέτυχε ο Μάρκο Τσέποβιτς ήταν από αυτά που χαρακτηρίζονται σεντερφορίσια. Όλα επετεύχθησαν μέσα από τη μικρή περιοχή των αντιπάλων με τον Σέρβο να βρίσκεται στο σωστό σημείο και να έχει το ιδανικό τελείωμα για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Τσέποβιτς ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν η Ομόνοια τη δεδομένη στιγμή και ο Χένινγκ Μπεργκ το γνώριζε. Το εύκολο γκολ ήταν η αχίλλειος πτέρνα του «τριφυλλιού». Ο Νορβηγός το πάλεψε όσο μπορούσε με τον Μίχαλ Ντούρις κατακρίθηκε από τους οπαδούς της ομάδας του για την επιμονή του στον Σλοβάκο που όσες ευκαιρίες και αν πήρε, όσο κολακευτικά λόγια και αν άκουσε από τον προπονητή του για τις «δουλειές» που κάνει στο γήπεδο δεν κατάφερε να κάνει την πραγματική δουλειά ενός επιθετικού: να σκοράρει.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την πορεία που θα έχει ο Τσέποβιτς με τη φανέλα της Ομόνοιας. Όμως, το μόνο βέβαιο είναι πως είναι ο φορ ακριβώς με τα στοιχεία που χρειαζόταν η Ομόνοια και ήρθε στην κατάλληλη περίοδο για να βοηθήσει στην προσπάθεια των πρασίνων για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ