aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤΟ Γιάννης δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες

Ο Γιάννης δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Έγινε χθες η παρουσίαση της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ελλάδας, ενόψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας (αρχίζει στις 31 Αυγούστου). Ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα που, όπως υποστήριξε ο προπονητής της εθνικής ομάδας, Θανάσης Σκουρτόπουλος (τον οποίο, κατά κατά καλή μας τύχη, τον είχαμε και εμείς εδώ στην Κύπρο, τη διετία 2013-2014 εργάστηκε στον Κεραυνό), ίσως να πρόκειται για το δυσκολότερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ «ever» και έχει απόλυτο δίκιο.

Ο Ελλαδίτης τεχνικός όμως είπε και κάτι επίσης πολύ σημαντικό: «Το DNA του μπάσκετ είναι ριζωμένο στον Έλληνα, απλά χρειάζεται σωστή διαχείριση». Και ακριβώς σ’ αυτήν του τη δήλωση βρίσκεται όλο το ζουμί της υπόθεσης, ως προς τη συμμετοχή της επίσημης αγαπημένης στη διοργάνωση.

Δεν θα αναφερθώ ονομαστικά στον κάθε έναν από τους παίκτες που απαρτίζουν την εθνική ομάδα της Ελλάδας, αφού είναι ηλίου φαεινότερον πως στις επιλογές του Σκουρτόπουλου περιλαμβάνεται ο «αφρός» του ελληνικού μπάσκετ. Θα σταθώ μόνο στην παρουσία του Γιάννη Αντετοκούμπο. O MVP του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, του ΝΒΑ, ανεβάζει αυτόματα επίπεδο την Ελλάδα και την κατατάσσει -αν μη τι άλλο- στις ομάδες που θα είναι από τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης. Ο Αντετοκούμπο είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τα πάντα στο παρκέ και, το σπουδαιότερο, να παρασύρει μαζί του και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Ήδη έγιναν και οι πρώτες δηλώσεις από προπονητές άλλων ομάδων, με πρώτο και καλύτερο τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, προπονητή της Εθνικής Σερβίας. Αρχικά ο Σάσα είπε πως «όλοι μπορούν να ελπίζουν, μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες» και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έχω στο μυαλό μου ομάδες όπως η Λιθουανία, η Ρωσία, ενώ να αναφέρω και την Ελλάδα που με τον Αντετοκούνμπο θα είναι πάρα πολύ ισχυρή».

Για να πει λοιπόν μια τέτοια κουβέντα ο Τζόρτζεβιτς πάει μακριά η βαλίτσα, ωστόσο η συμμετοχή της ελληνικής ομάδας, με τον Αντετοκούμπο στο ρόστερ τής δίνει δικαίωμα στην αισιοδοξία και ελπίδες για μεγάλες προσδοκίες. Πέρα από τον Αντετοκούμπο, για να ολοκληρώσω, η Ελλάδα διαθέτει μια πλειάδα από αστέρια (Σλούκας, Καλάθης, Παπανικολάου, Πρίντεζης, Παπαγιάννης, Θανάσης Αντετοκούμπο και πάει λέγοντας) που μπορούν να φτάσουν την επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων πολύ μακριά, στην κορυφαία μπασκετική διοργάνωση του πλανήτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ