aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Μουντιάλ των αισθήσεων και των παραισθήσεων

Μουντιάλ των αισθήσεων και των παραισθήσεων

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Απ’ όλα είδαμε στους μέχρι τώρα αγώνες του Μουντιάλ. Κόκκινες, κίτρινες κάρτες, πέναλτι, VAR, λάθη, διαμαρτυρίες, εκπλήξεις, αστέρια να λάμπουν και άλλα να «τρεμοσβήνουν» και πάει λέγοντας. Ποδόσφαιρο δεν είδαμε! Ε, τι λέτε;

Εντάξει, στους πρώτους αγώνες, λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο οι ομάδες να είναι «σφιγμένες», «κουμπωμένες», αφού έψαχναν πρώτα το αποτέλεσμα και μετά το να παίξουν ποδόσφαιρο. Πέρασαν όμως οι πρώτοι αγώνες, ήρθαν παιγνίδια που υπήρχαν και οι προϋποθέσεις και οι προσδοκίες ήταν μεγάλες, πλην όμως τζίφος…

Καμιά ομάδα -μέχρι τώρα- δεν ξεχώρισε για το ταλέντο, την ποιότητα και το ποδόσφαιρο που έπαιξε. Ένα παιγνίδι όλο κι όλο, αυτό ανάμεσα σε Ισπανία – Πορτογαλία, είχε πλοκή και σασπένς και παίκτηκε πιο πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά από εκεί και πέρα… αεράμυνες. Και αν η μεν Πορτογαλία μπορεί να δικαιολογηθεί η Ισπανία με Ντε Χέα, Ράμος, Πικέ και πάει λέγοντας ήταν παντελώς αδικαιολόγητη.

Ουσιαστικά σ’ αυτό το Μουντιάλ εκείνο στο οποίο μπορούμε να σταθούμε είναι ότι παιγνίδι κάνει (ή δεν κάνει…) το VAR, το Video Assistant Referee, κι αυτό σε αρκετές περιπτώσεις το βλέπουμε να εφαρμόζεται κατά το δοκούν. Δεν ήταν λίγα τα παιγνίδια που κρίθηκαν από την επιστράτευση της τεχνολογίας, παρά από την ικανότητα των ομάδων που πήραν τους αγώνες.

Πάμε τώρα σε ένα άλλο κομμάτι. Τους ποδοσφαιριστές που περιμέναμε, αλλά και οι ομάδες τους περίμεναν πως θα τις ξελασπώσουν και θα κάνουν τη διαφορά. Πλην του Ρονάλντο, στον αγώνα με την Ισπανία, άντε και τον Κέιν, οι περισσότεροι ήσαν απόντες. Από τον Μέσι, τον Νεϊμάρ, τον Σουάρες, τον Κρόος, τον Ινιέστα, τον Σαλάχ, ο μόνος ίσως που έχει το ελαφρυντικό ότι προέρχεται από τραυματισμό.

Πιο πολύ εντύπωση προκάλεσαν οι μικροί που έβγαλαν… γλώσσα στους μεγάλους, μερικοί από τους οποίους απειλούνται να «εξαφανιστούν» από νωρίς στη διοργάνωση. Προσωπική μου εκτίμηση, κάποιοι από αυτούς θα συνέλθουν στη συνέχεια (όπως για παράδειγμα η Βραζιλία, η Γερμανία, ακόμα και η Αργεντινή), αλλά και πάλι έχω την αίσθηση πως δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις από αυτή την πρώτη φάση των ομίλων.

Όσο προχωρά στα βαθιά το τουρνουά, λογικά, η αγωνιστική εικόνα των ομάδων θα βελτιώνεται. Κι αυτό όμως δεν είναι σίγουρο. Διαχρονικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο οι εκπλήξεις ήταν ανέκαθεν μέρος του παιγνιδιού κι αυτό είναι καλό για το ποδόσφαιρο, γιατί πάει να πει πως όλες οι χώρες εξελίσσονται και βελτιώνονται. Εκείνο που δεν μπορώ να γνωρίζω και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει είναι το τι θα δούμε στη συνέχεια.

Όπως και να ‘χουν τα πράγματα, κάποια συμπερασμάτα θα βγουν έτσι κι αλλιώς. Γι’ αυτό ας μην βιαστούμε να πούμε περισσότερα παρά μόνο ότι η πρώτη γεύση από το Μουντιάλ της Ρωσίας δεν ήταν και τόσο εύγευστη. Ειδικά μάλιστα και για τους fan του στοιχήματος!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ