aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΜε ό,τι όπλα έχεις, πας στον πόλεμο!

Με ό,τι όπλα έχεις, πας στον πόλεμο!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Μια πρώτη γεύση από Euro την πήραμε. Αρχικά με τον αγώνα της πρεμιέρας, ανάμεσα σε Γαλλία – Ρουμανία, και χθες με άλλους τρεις αγώνες. Οι φανς της κριτικής και των συμπερασμάτων (βεβιασμένως ή μη) έσπευσαν να δώσουν την ετυμηγορία τους.

Όπως ήταν φυσικό έγινε πολύς λόγος και ντόρος για το εναρκτήριο παιγνίδι των τρικολόρ με τους «δράκουλες». Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως οι οικοδεσπότες συγκαταλέγονται ανάμεσα στα φαβορί της διοργάνωσης, αλλά και γιατί οι Βαλκάνιοι, με τον Ιορτανέσκου στον πάγκο τους πήγαν στο Euro με μεγάλες προσδοκίες.

Οι Γάλλοι χωρίς να εντυπωσιάσουν, με τον Παγιέ να μας συστήνεται, πήραν έστω και δύσκολα το ζητούμενο, ενώ οι Ρουμάνοι πιο πολύ με κλεφτοπόλεμο και χωρίς την παλιά γνωστή αυτοπεποίθηση και το μεγάλο ταλέντο δεν άντεξαν να «τσιμπήσουν» (ή να κλέψουν αν προτιμάτε) τον βαθμό.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, αυτό δεν ήταν τίποτα παραπάνω παρά μόνο οι πρώτες εντυπώσεις, αφού η μεν Γαλλία (λογικά) θα πάρει τα πάνω της στη συνέχεια, ενώ για τη Ρουμανία τίποτα δεν χάθηκε και το παιγνίδι με την Ελβετία θα είναι το «κλειδί» για την πάρα πέρα πορεία της σ’ αυτό το Euro.

Η ουσία του αγώνα της πρεμιέρας ωστόσο βρίσκεται στο ότι η κάθε μια ομάδα, από τις 24 φιναλίστ, μπαίνει στον «πόλεμο» με ό,τι όπλα διαθέτει. Από εκεί και πέρα πολλά θα εξαρτηθούν και από το ποδοσφαιρικό θράσος της κάθε μιας από αυτές (όπως λόγου χάρη της Αλβανίας). Η Ρουμανία για παράδειγμα έκρινε πως ήταν πιο φρόνιμο να πάει «λάου, λάου» και αν της δινόταν η ευκαιρία (που της δόθηκε) να κάνει τη ζημιά (που δεν την έκανε) στους «πετεινούς»!

Θεωρώ δε πως σ’ αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχουμε να δούμε ακόμα πολλά, αφού η πρώτη εντύπωση (όπως και οι χθεσινοί πρώτοι αγώνες) άφησαν υποσχέσεις. Άλλο τόσο βέβαιο πάντως είναι πως θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια-δυο ή και περισσότερες εκπλήξεις, από τις ομάδες που συνήθως αποκαλούμε «Σιντερέλες», καθώς υπάρχουν αρκετές ομάδες που μπορούν άνετα να παίξουν το ρόλο αυτό.

Υ. Γ.: Ελπιδοφόρα και υποσχόμενη και η πρεμιέρα του ΡΙΚ, στο Euro, με Αντρέα Πογιατζή, Τάσο Κυριάκου και Μιχάλη Γαβριηλίδη. Μετάδοση που δεν κούρασε, δεν έκανε κοιλιά και δεν μας προκάλεσε βαρεμάρα. Άντε, καλή συνέχεια και καλή τηλεθέαση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ