aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Το SMS ενός «τουρίστα»!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Μπορεί να χαρακτηριστεί σκάρτος ένας τερματοφύλακας που έμαθε τα μυστικά της θέσης στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης, συνυπήρξε με τον Ίκερ Κασίγιας και άλλους σπουδαίους και συν τοις άλλοις, αγωνιζόταν τα προηγούμενα έξι σερί χρόνια σ’ ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο (Πριμέρα Ντιβιζιόν) με τα χρώματα της Χετάφε; Η απάντηση είναι κοφτή: «Όχι».

Η πρόταξη του σημερινού σχολίου έχει ως κεντρικό πρόσωπο τον Ζόρντι Κοδίνα. Τον πορτιέρο που ήλθε στον ΑΠΟΕΛ το περασμένο καλοκαίρι και μέσα από τρία-τέσσερα φιλικά κρίθηκε ανεπαρκής για να σηκώσει το βάρος της εστίας.

Σε τέτοιο βαθμό που ούτε σε ένα επίσημο παιχνίδι δεν τον εμπιστεύτηκε ο προπονητής του και μάλιστα, ο σύλλογος επιβάρυνε ακόμη περισσότερο οικονομικά το ταμείο προχωρώντας στην απόκτηση του Μπόι Βάτερμαν. Και καπάκι σε όλα αυτά, έγινε μέγα θέμα η αποχώρησή του στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Τελικώς, αποφασίστηκε όπως δοθεί με τη μορφή δανεισμού έως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στην Πάφος FC (σε αυτό συνέβαλε και η επιστροφή του τραυματία Ούρκο Πάρντο), με τους γαλαζοκίτρινους να καταβάλλουν το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου στον υψηλόσωμο τερματοφύλακα, το οποίο ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Φύσει αισιόδοξος άνθρωπος ο 33χρονος Καταλανός, δεν σταμάτησε να ονειρεύεται και να πιστεύει στον εαυτό του. Όπως λέει, πάντα προσπαθεί να βλέπει τα θετικά από κάθε κατάσταση και δεν μετανιώνει για κάποια επιλογή. Στην προκειμένη περίπτωση, θεωρούσε πως όλα θα πάνε καλά και για εκείνον και για την οικογένειά του και για την Πάφος FC. Το «φώναζε» μέσω των social media ότι αν και δεν είχε αγωνισθεί σε επίσημα ματς, θα προσπαθούσε να αποδείξει τι μπορεί να κάνει. Και τα λόγια του μετατράπηκαν σε πράξεις.

Αποτελεί έναν εκ των πολυτιμότερων παικτών της νέας του ομάδας και αναμφίβολα, σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα που συνέθεσε την αντεπίθεση για την ενίσχυση των πιθανοτήτων παραμονής στην Α’ Κατηγορία. Δεν είναι λίγες οι φάσεις που κατέβασε τα ρολά της εστίας και μετατράπηκε στον ήρωα της ομάδας.

Δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει κατά πόσο θα εξαργυρώσει τις θετικές εμφανίσεις με τη διατήρησή του στη νέα σεζόν στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ ή αν θα συνεχίσει στην Πάφος FC ή τέλος πάντων κάπου αλλού την καριέρα του. Και εδώ που τα λέμε, το βασικό θέμα του σχολίου δεν είναι αυτό. Έχει να κάνει, βεβαίως, με τον ορυμαγδό σχολίων για πάρα πολλούς παίκτες που αποκτούν οι (μεγάλες) κυπριακές ομάδες και πολύ περισσότερο με την έλλειψη ψυχραιμίας.

«Σταύρωσαν» τον Κοδίνα οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ. «Τουρίστα» τον ανέβαζαν, «τουρίστα» τον κατέβαζαν. «Άχρηστο» τον ανέβαζαν, «άχρηστο» τον κατέβαζαν. Και όλα αυτά, χωρίς καν να τον δουν σε επίσημο ματς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ