Ο κύριος «Φελαϊνί» των 600 ευρώ!

Το… παραμύθι του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον Ολυμπιακό Λευκωσίας!

TOY ANΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Λουίς Μιγκέλ Τεσέιρα Ριμπέιρο. Αλλιώς; Μιγκελίτο ή όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά οι φίλοι του Ολυμπιακού Λευκωσίας, «Φελαϊνί» (διαθέτει παρόμοια αφάνα με αυτήν του Βέλγου αστέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Έμπνευση που προήλθε από την κόμη του, η οποία παραπέμπει στον διάσημο ποδοσφαιριστή. Εκτός από το στιλ, την κορμοστασιά, παίζουν και στην ίδια θέση. Εκεί, στην «καρδιά» του κέντρου.

Ο μαχητικός (και ακούραστος) Μιγκελίτο που λέτε, αποτέλεσε και φέτος τον σταθερότερο ποδοσφαιριστή των μαυροπρασίνων, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν οι πλείστες οργανωμένες ή μη επιθέσεις. Αποτέλεσε τον παίκτη-βαρόμετρο, το πιο ισχυρό πιόνι στη σκακιέρα και εν πολλοίς, αυτά που πέτυχε η ομάδα του Τακτακαλά οφείλονται σε μεγάλο βαθμό και στον 28χρονο φιλότιμο Πορτογάλο.

Διαβάστε επίσης: Το κίνητρο και οι φευγάτοι «λεγεωνάριοι»

Αναντίρρητα, έδωσε τα μέγιστα στον Ολυμπιακό και παραλλήλως πήρε πάρα πολλά από την ομάδα. Αγαπήθηκε όσο λίγοι ξένοι τα τελευταία χρόνια στο σωματείο της Λευκωσίας, ακούγοντας το όνομά του να γίνεται σύνθημα στα χείλη της εξέδρας. Στην Αμαράντε, μία μικρή μαγευτική πόλη της Πορτογαλίας, λοιπόν, μεγάλωσε ποδοσφαιρικά, παίζοντας στην ομώνυμη ομάδα, «χτίζοντας» πολλά όνειρα. Κάπου εκεί, στα γήπεδα δηλαδή της Δ΄ Κατηγορίας αποτέλεσε βασικότατο στέλεχος για μια πενταετία, βελτιωνόταν χρόνο με τον χρόνο, παίρνοντας ένα μισθό που ίσα-ίσα τα έβγαζε πέρα. Λάμβανε κάθε μήνα 600-700 ευρώ.

Έσκασε η πρόταση από τον Ολυμπιακό και δεν το πολυσκέφτηκε, κάνοντας έτσι την πρώτη μετεγγραφή στην καριέρα του. Άνοιξε τα φτερά για το κυπριακό πρωτάθλημα, βλέποντας τις απολαβές του να αυξάνονται σημαντικά. Πέρσι, όταν ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν στη Β΄ Κατηγορία, λάμβανε 1.700 ευρώ και φέτος, πήρε με το σπαθί του αύξηση, βλέποντας τον τραπεζικό λογαριασμό του να πιστώνεται μηνιαίως με 2.500 ευρώ. Ποσό που δεν είναι μεγάλο, αν προσμετρήσουμε πόσα λαμβάνουν άλλοι συνάδελφοί του, οι οποίοι με την παρουσία τους ούτε το ένα δαχτυλάκι του δεν κάνουν.

Διαβάστε επίσης: «Στο ταξίδι για την Ιθάκη δεν θα σε αφήσουμε μόνο»

Ο Μιγκελίτο, έχει όρο στο συμβόλαιό του με τον οποίο μένει ελεύθερος το καλοκαίρι σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός υποβιβαστεί, με αρκετές ομάδες να έχουν επιδείξει ήδη ενδιαφέρον. Το θέμα είναι πως ανεξαρτήτως της ομάδας που θα αγωνισθεί στη νέα σεζόν, θεωρείται σίγουρο πως θα παίζει στην Α’ Κατηγορία, κάτι που θα αποτελέσει επιβράβευση για τον Πορτογάλο μέσο για τους κόπους, τις θυσίες και την αφοσίωσή του.

Γιατί ακριβώς πίστεψε στα όνειρά του, δεν τα παράτησε ποτέ, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να αρχίσει να τα υλοποιεί. Και ναι, ο Μιγκελίτο δεν αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά προφανώς παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς άλλους, δείχνοντας τον δρόμο προς την καταξίωση. Κι ας έπαιζε ως πριν από λίγα χρόνια στη Δ’ Κατηγορία της χώρας του και λάμβανε μόλις 600 ευρώ.