aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

€3.500 στη Δόξα, €20.000 στο MLS

Μήπως σας λέει κάτι τ’ όνομα Αντρές Ρομπέρτο Ιμπεριάλε (φωτό δεξιά); Έχω την εντύπωση πως στους πλείστους θα σας είναι (παντελώς) άγνωστος. Και ασφαλώς δεν σας αδικώ. Για να είμαι ειλικρινής, εγώ που ασχολούμαι καθημερινά με το κυπριακό ποδόσφαιρο, κατέφυγα σε… μηχανή αναζήτησης στο Διαδίχτυο για να επιβεβαιώσω μια υποψία που σχηματίστηκε στο μυαλό μου.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Έμαθε τα μυστικά του ποδοσφαίρου στη Ροζάριο Σέντραλ, με την οποία κατέγραψε, εννοείται σε νεαρή ηλικία, συμμετοχές στην Α΄ Κατηγορία της χώρας αγωνιζόμενος στην άμυνα. Προ πενταετίας, εδώ αρχίζει και η ιστορία μας (και προφανώς του ιδίου), πήρε την απόφαση να έλθει στη χώρα μας.

€3.500 στη Δόξα, €20.000 στο MLS

Για ένα πεντάμηνο έπαιξε στη Δόξα, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις. Ο (αριστεροπόδαρος) Αργεντινός, μάλιστα, ήταν εκ των υψηλόμισθων του προσφυγικού σωματείου. Και μην οδηγηθεί αβίαστα το μυαλό σας ότι έπαιρνε και κάποιο τρελό ποσό, σε μια εποχή που τα εκατομμύρια (για να ακριβολογούμε) στο κυπριακό ποδόσφαιρο… έφευγαν με τρελό ρυθμό. Λάμβανε 3.500 ευρώ τον μήνα.

Ακολούθως μετεγγράφηκε στον Άρη, αυξάνοντας παραλλήλως κατά 1.000 ευρώ τις μηνιαίες απολαβές του. Στα μισά της σεζόν 2011-12 αποχώρησε, γιατί έμεινε απλήρωτος! Οι… αμαρτίες των ομάδων μας για τις οποίες έγινε λόγος πολλές φορές, ιδιαίτερα στο πρόσφατο παρελθόν. Οι ικανότητες του Ιμπεριάλε, που λέτε, δεν είχαν εκτιμηθεί από καμία άλλη ομάδα στην Κύπρο, ιδιαίτερα από τις παραδοσιακά μεγάλες. Ούτε και ο ίδιος φαίνεται ότι είχε σχηματίσει την καλύτερη εικόνα.

Επόμενος προορισμός του η Χιλή, εκεί που αγωνίσθηκε για δύο συναπτές σεζόν στην Κονσεψιόν, ανοίγοντας ακολούθως τα φτερά του σε μια από τις μεγάλες ομάδες της Κόστα Ρίκα. Στην Ντεπορτίβο Σαπρίζα «έκατσε» άλλες δύο αγωνιστικές περιόδους, φόρτωσε πάρα πολλά παιχνίδια στα πόδια του, κάτι που αποτέλεσε το διαβατήριό του ώστε να μετακομίσει στον μαγικό κόσμο του MLS.

Στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ που άρχισε τον περασμένο Μάρτιο συνωστίζονται «αστέρες», όπως είναι οι Ντρογκπά, Βίγια, Λάμπαρντ, Πίρλο, Κακά, Τζέραρντ και πάει λέγοντας! Υπέγραψε συμβόλαιο με τη Σαν Χοσέ και μάλιστα, κατέγραψε ήδη στο ενεργητικό του έξι συμμετοχές στο αρχικό σχήμα. Από τις 3.500 ευρώ που λάμβανε το μήνα από τη Δόξα, εκτόξευσε τις απολαβές του στις 20.000! Ιστορία σαν παραμύθι.

Ο Ιμπεριάλε, λοιπόν, είναι ένας εκ των παικτών που δεν εκτιμήθηκαν όσο έπρεπε οι ικανότητές του στην Κύπρο, έφυγε γιατί όπως λέει ήταν απλήρωτος, αλλά δεν τα έβαλε ποτέ κάτω. Του δόθηκαν οι ευκαιρίες από κάποιους άλλους για να αποδείξει την αξία του, έπαιξε σε άκρως επαγγελματικό περιβάλλον και απογειώθηκε. Τι σου είναι τελικά το ποδόσφαιρο…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ