aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η πολιτική στους ορισμούς ξένων

Διευρύνθηκε ή αν το προτιμάτε πύκνωσε η παρουσία ξένων διαιτητών στο τελευταίο σκέλος του πρωταθλήματος. Διαιτητές, VARίστες και βοηθοί!

Πρόκειται για καίριας σημασίας, ομολογουμένως, πολιτική προσέγγιση του Μίρολαντ Μάζιτς αφού οι απαιτήσεις είναι τέτοιες που επιβάλλουν την εξουδετέρωση οποιασδήποτε «σκιάς» στους αγώνες. Διανύουμε την πιο κρίσιμη φάση, κατά την οποία διακυβεύονται πάρα πολλά και πέραν πάσης αμφιβολίας τα «εγχώρια πειράματα» απαγορεύονται διά ροπάλου.

Οι μάχες που μαίνονται στον πρώτο όμιλο είναι τέτοιες που δεν θα μπορούσαν (και να ήθελαν) να τις διαχειριστούν οι Κύπριοι διαιτητής. Και λόγω ικανοτήτων και λόγω προκατάληψης. Πολλά, εξάλλου, είδαν τα μάτια μας και φέτος. Τρομάζουμε και μόνο στη σκέψη σοβαρού λάθους από Κύπριο διαιτητή και της μη επισήμανσης από VARίστα. Και σε ματς που κρίνει πάρα πολλά για τον τίτλο του πρωταθλητή και σε ματς που κρίνει την εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Η ευθύνη είναι πλέον τεράστια.

Είναι γι΄αυτό, που ο αρχιδιαιτητής οφείλει να ελέγχει επισταμένως –ανά εβδομάδα- τη διαθεσιμότητα ξένων διαιτητών ώστε να είναι κάθε φορά μεγαλύτερη η «δεξαμενή» των υποψηφίων και να μην επιλέγεται όποιος… περισσεύει. Γιατί μόνο με το υψηλό επίπεδο διαιτησίας θα κλείσουμε -με τις λιγότερες φωνές- τη φετινή σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ