aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η πιο αστραφτερή μετεγγραφή!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Την ώρα που εκατομμύρια ευρώ αλλάζουν τραπεζικό λογαριασμό προκαλώντας… σεισμικές δονήσεις στον ποδοσφαιρικό χώρο, η μία μετεγγραφική «βόμβα» διαδέχεται την άλλη (πολλές άλλες βρίσκονται στα σκαριά, όπως του Πογκμπά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και τα πρωτοκλασάτα κλαμπ προβαίνουν εν τέλει σε μια επίδειξη ισχύος, έρχεται η Σπόρτινγκ Λισαβόνας να κάνει την τεράστια (και πραγματική) διαφορά! Να βάλει αν το προτιμάτε τα γυαλιά σε πολλούς, δείχνοντας τον (ξεκάθαρο) δρόμο της ανθρωπιάς, της συμπόνιας σε μια εποχή που το ένα μετά το άλλο καταρρέουν τα προπύργια των αξιών.

Ο πορτογαλικός σύλλογος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Φρανσίσκο, ένα 5χρονο αγοράκι που η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να δίνει καθημερινά μάχη με τον καρκίνο από τόσο μικρή ηλικία. Έκανε το όνειρο του πιτσιρικά, φανατικού οπαδού των «λιονταριών» της Λισαβόνας, πραγματικότητα. Και δεν έμεινε ως εδώ, ασφαλώς.

Προχώρησε στην ακόμη πιο μεγάλη κίνηση! Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου εγγυήθηκαν στην οικογένειά του ότι θα καλύψουν όλα τα έξοδα για τις επεμβάσεις που θα χρειαστεί να κάνει. Και μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Θα σταθούν στο πλευρό τους με την ελπίδα να γίνει καλά, φωτίζοντας έτσι με τεράστιους προβολείς το μονοπάτι για πολλούς άλλους.

Ο Φρανσίσκο έβαλε την αγωνιστική στολή της ομάδας, υπέγραψε συμβόλαιο με τους «πράσινους» και θα είναι εκείνος που θα δώσει μάλιστα την πρώτη μπαλιά στο εναρκτήριο ματς της νέας αγωνιστικής περιόδου για την αγαπημένη του ομάδα, γνωρίζοντας την αποθέωση! «Ο Φρανσίσκο εκπροσωπεί τα ιδανικά του συλλόγου εδώ και 110 χρόνια ιστορίας. Σαφώς και αποτελεί το μεγαλύτερο μετεγγραφικό μας απόκτημα», ήταν το ευστοχότατο σχόλιο του προέδρου της Σπόρτινγκ, Μπρούνο ντε Καρβάλιο, σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στα γραφεία του συλλόγου.

Να λοιπόν η πιο αστραφτερή κίνηση στη μετεγγραφική σκακιέρα του καλοκαιριού, που εννοείται ότι έκανε εν ριπή οφθαλμού τον γύρο της Υφηλίου και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ο Φρανσίσκο, που όπως δηλώνει τα τελευταία χρόνια πολύ δύσκολα χάνει παιχνίδι της αγαπημένης του Σπόρτινγκ, έχει κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων των οπαδών του συλλόγου (και όχι μόνο) με τη γενναία μάχη που δίνει σε τόσο μικρή ηλικία. Ένα «λιοντάρι» που θα δώσει τη μάχη και θα βγει νικητής. Νικητής της ζωής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ