aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΣΓια να μη γλιστρήσει και φάει τα μούτρα του

Για να μη γλιστρήσει και φάει τα μούτρα του

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πάμε να φρεσκάρουμε λιγάκι τη μνήμη μας; Στην περσινή μετεγγραφική περίοδο ο ΑΠΟΕΛ συνήψε συνεργασία με δέκα ποδοσφαιριστές και μόλις οι μισοί ολοκλήρωσαν τη σεζόν εβρισκόμενοι στο ρόστερ. Ο λόγος για τους Ματέους Πιατκόφσκι, Σεμίρ Στίλιτς, Μπόι Βάτερμαν, Βάντερ Βιέιρα και Ινιάκι Αστίθ.

Οι δύο πρώτοι πέρασαν σχεδόν απαρατήρητοι και άλλοι τρεις για να λέμε την αλήθεια βοήθησαν, αλλά δεν λες πως εντυπωσίασαν κιόλας. Οι Τσόκο και Ζόρντι Κοδίνα δεν έπαιξαν ούτε σε ένα ματς, ο Λεάλ δεν ικανοποίησε και σχεδόν με το «καλημέρα» αποχώρησε για άλλα μέρη και άλλες πολιτείες, ο Κωνσταντίνος Μακρίδης είπε «αντίο» τον Ιανουάριο και ο («αλμυρός») Φερνάντο Καβενάγκι προ πολλών εβδομάδων ελέω τραυματισμού.

Με αυτά και με αυτά, στον ΑΠΟΕΛ ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ για ψώνια, τα πλείστα εξ αυτών αποδείχθηκαν… μπαγιάτικα. Κοινώς έβαλε στο καρότσι αμφιλεγόμενα «προϊόντα» και έφαγε τα μούτρα του. Και προφανώς, εάν δεν υπήρχε ο περσινός βασικός κορμός και πολύ περισσότερο δεν γίνονταν οι επιτυχημένες κινήσεις στη μετεγγραφική σκακιέρα του Ιανουαρίου, το σκηνικό μάλλον θα ήταν παντελώς διαφορετικό τώρα. Αρκετές χιλιάδες ευρώ θα ξοδευτούν σύντομα για να κουνήσουν μαντήλι όλοι αυτοί που κρίνονται ανεπαρκής ώστε να απελευθερωθούν θέσεις στο ρόστερ για να εγγραφούν κάποιοι άλλοι. Επομένως, διπλή η ζημιά στον σύλλογο.apoel

«Θα εκπλαγούν οι φίλοι της ομάδας στο πόσο θα βελτιωθεί το ρόστερ. Θα υπάρξει κάποιου είδους ανανέωση», είχε πει προχθές βράδυ ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομος Πετρίδης, αφήνοντας να νοηθούν πολλά. Εύκολο στα λόγια, δύσκολο στην πράξη, λέμε εμείς. Προανήγγειλε την απόκτηση τριών έως πέντε παικτών, αλλά δεν έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση για το πώς ακριβώς θα δουλέψει ο σύλλογος στις μετεγγραφές, προφανώς λόγω της εκκρεμότητας με τον Τόζα Σάπουριτς, αλλά και την εκκρεμότητα με την ανακοίνωση του Τόμας Κρίστιανσεν.

Εν κατακλείδι: Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει την πολυτέλεια, πλέον, να φορτώσει στην πλάτη άλλον έναν αποτυχημένο προγραμματισμό και πολύ περισσότερο (όσο και αν γίνεται λόγος για σχέδιο β) μη εισόδου σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι βαθμοί από την εκπληκτική πορεία του 2012 από του χρόνου παύουν να υφίστανται, οπότε υπάρχει άλλος ένας ισχυρός λόγος για μακρινή ευρωπαϊκή πορεία. Και για να γίνει αυτό, εκτός από την τύχη, απαιτείται ο Θρύλος να προχωρήσει σε προσεγμένες κινήσεις προκειμένου να μη γλιστρήσει και φάει τα μούτρα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ