aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΣ«Απ' ον αντρέπεται, ο κόσμος εν δικός του...»

«Απ’ ον αντρέπεται, ο κόσμος εν δικός του…»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

«Πάρθηκε μία απόφαση που δεν είναι σωστή. Αυτό το συναρπαστικό πρωτάθλημα δεν πρέπει να διαφοροποιηθεί. Πρέπει να παραμείνουμε στις 14 ομάδες ή και, γιατί όχι, να πάμε στις 16». Ποιος τα λέγει αυτά; Ο πρόεδρος της Δόξας, Κώστας Χριστοδούλου (Καραβίδας). Για να προσθέσει: «Η προκήρυξη αλλάζει. Υπάρχουν τρόποι να σπάσουν τα παράθυρα». Θέσεις που υπερθεμάτισαν κι οι υπόλοιποι του «χαρακώματος». Κάπου εδώ ταιριάζει απόλυτα η κυπριακή ρήση: «Απ’ον αντρέπεται, ο κόσμος εν δικός του…».

Μα, για ποιες 14 και 16 ομάδες μιλάτε κύριοι, που εκλιπαρείτε μάλιστα για (υπο)στήριξη; Ποια παράθυρα να σπάσουν και με ποιον τρόπο; Πριν από ένα μόλις μήνα δεν σφραγίστηκε η απόφαση στο Δ.Σ. της ΚΟΠ για πρωτάθλημα 12 ομάδων τη νέα σεζόν χωρίς απευθείας υποβιβασμό στο τέλος της κανονικής διάρκειας του φετινού μαραθωνίου και υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων στη δεύτερη φάση;

Παίζουμε και ξηπαίζουμε; Μία έτσι και μία γιουβέτσι; Δεν μιλάμε για εγγραφές και αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών, αλλά για ολόκληρο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν κανονισμοί. Το ξεχάσατε; Μήπως νομίζετε πως έχετε να κάνετε με άτομα χαμηλής νοημοσύνης ή με στρατιωτάκια σε παράταξη, πανέτοιμα να εκτελέσουν εντολές; Μήπως θέλετε να καταργήσουμε και τις τέσσερις κατηγορίες και να γίνουμε μία ευτυχισμένη ποδοσφαιρική οικογένεια; Αντί παράθυρα, να σπάσουμε πόρτες; Έλεος!

Κύριοι, έγινε ο… κακός χαμός προ λίγων εβδομάδων και προτού καλά-καλά εμπεδωθεί το πώς προχωράμε, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη σεζόν, έρχεστε να γυρίσετε ξανά το μπιφτέκι; Με τις… πλάτες ποιων; Οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι για να τηρούνται και όχι για να τις αλλάζουμε όποτε θέλουμε. Σε καμία άλλη χώρα δεν συμβαίνει κάτι παρόμοιο, κύριοι. Διεκδικούμε παγκόσμια πρωτοτυπία. Το ξέρετε; Φτάνουμε προς το φινάλε και θέτουμε εκ νέου θέμα για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και πόσες θα συγκροτούν τη «μεγάλη» κατηγορία τη σεζόν 2021-22.

Κάπου εδώ, σηκώνουμε τα χέρια. Σκάμε ένα πικρό χαμόγελο γιατί μόνο έτσι μπορούσαμε πλέον να παρακολουθήσουμε…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ