aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

0 στις 6 και πήγε δύο φορές VAR, «γύμνια»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Θα κουράσουμε εάν μπούμε στη διαδικασία να επεξηγήσουμε τη λειτουργία του VAR και το πώς «κυλά» το πράγμα στην Κύπρο. Ο φίλαθλος κόσμος, εξάλλου, βλέπει, κρίνει και βγάζει συμπεράσματα. Όπως είδε, ασφαλώς, τα δύο σερί παιχνίδια που διαιτήτευσε ο Βασίλης Δημητρίου (Πάφος FC – ΑΠΟΕΛ, Νέα Σαλαμίνα – Απόλλων), στα οποία δεν πέτυχε ούτε μία από τις έξι σημαντικές φάσεις των 90λεπτων. Άλλα σφύριζε (ή δεν σφύριζε) και άλλα έβλεπε στο μόνιτορ.

Ο «ψηλός», που λέτε, αντί να καθήσει σπίτι και να πάρει τις απαιτούμενες… ανάσες, όπως συμβαίνει σε προηγμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, η λειψανδρία των διαιτητών επί εποχής VAR τον έφερε ξανά στο καθήκον. Αυτή τη φορά ορίστηκε ως υπεύθυνος VAR στη σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα στον Ερμή και την ΑΕΛ και την αυριανή στο Τσίρειο ανάμεσα σε Απόλλων και ΑΠΟΕΛ. Δηλαδή, αντί να τρέχει στον αγωνιστικό χώρο και να σφυρίζει, έβλεπε το παιχνίδι από το «βαν» και… σφυρίζε στο αφτί του Λούκα Σωτηρίου. Αποτέλεσε εν ολίγοις την «ασπίδα» του συναδέλφου του για μία διαιτησία όσο γίνεται ακριβοδίκαιη.

Έχω την εντύπωση πως το πράγμα αρχίζει να ξεφεύγει. Με αφορμή τον Βασίλη, το επαναλαμβάνω: Δεν ισχύει τίποτα από όσα γνωρίζαμε με την τιμωρία των διαιτητών, κάτι που γεννά ολοένα επιπρόσθετους κινδύνους.  Η «ανακύκλωση» κάθε εβδομάδα των ίδιων ατόμων σε αγώνες της Α΄ Κατηγορίας, πότε ως διαιτητών και πότε ως υπεύθυνων VAR, πολύ φοβάμαι ότι θα φέρει το «κάψιμο», αν όχι όλων, των πλείστων. Και αν υπάρχουν φωνές κυρίως για τον ορισμό διαιτητών από συγκεκριμένες ομάδες, όπου να ‘ναι θα έχουμε ανεπιθύμητους VAR. Θυμάστε τι έγινε με τον Τιμόθεο Χριστοφή στο Μακάρειο Στάδιο σε πρόσφατο αγώνα του Ολυμπιακού, έτσι;

Θαρρώ πως έφτασε η ώρα να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους εξελίξιμους διαιτητές, να εμπλουτιστεί ο κατάλογος της Α’ Κατηγορίας με νέους από τη Β’ ώστε να μη βρεθούμε προ αδιεξόδου. Το πρωτάθλημα μπαίνει πλέον σε εξαιρετικά σημαντική φάση. Απέχει λίγα… μέτρα πριν την έναρξη των πλέι οφ, εκεί όπου θα κριθούν τα πάντα. Και για τους πάνω και για τους κάτω. Οπότε, απαιτούνται εδώ και τώρα αποφάσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ