aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕυτυχώς να λες που δεν ήταν ντέρμπι

Ευτυχώς να λες που δεν ήταν ντέρμπι

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 17.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744744

Έχασε τρεις κίτρινες (εύκολες) στο παιχνίδι του Άρη με τη Σαλαμίνα. Φάσεις που ευτυχώς δεν ήταν σε κρίσιμο αγώνα. Που δεν είχε πολύ κόσμο στο γήπεδο. Ίσως περισσότερος στην τηλεόραση. Όχι ίσως, ασφαλώς και ήταν περισσότερος ο κόσμος που παρακολουθούσε στην τηλεόραση. Γι’ αυτό και η βεβαιότητα για τα λάθη του. Τρεις κίτρινες όλες σε βάρος του Άρη και ψάχνω στα κιτάπια μου να βρω πότε πέρασε απαρατήρητος σε κάποιο αγώνα. Ο Δημήτρης Μασιάς ήταν τυχερός αφού όπως γράφτηκε και στον Τύπο της επόμενης ημέρας, τα λάθη του διαιτητή δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα. Ευτυχώς που δεν ήταν ντέρμπι.

**Είχα την εντύπωση πως ήταν τιμωρημένος. Κάτι τα όσα έγιναν στην περσινή σεζόν, κάτι η απόφαση του Εφετείου… Κάπου τα μπέρδεψα στο μυαλό μου για τις αποφάσεις της Επιτροπής Διαιτησίας. Αλλά και πάλι, μπροστά του, καθαρό οπτικό πεδίο, το είδαν όλοι… εκείνος όχι. Ο καθένας με το ταλέντο του θα μου πείτε. Αλλά το ΑΕΚ-Ολυμπιακός ήταν μέρα. Το καταπίνεις και λες εντάξει ένα λάθος είναι. Έλα όμως που έγινε και δεύτερο! Ούτε αυτό; Ένιωθε ενοχές για το προηγούμενο; Διόρθωσε το λάθος με λάθος; Ξέρω και εγώ; Τι να πω! Το σίγουρο είναι πως… εξέτισε την τιμωρία του και ευτυχώς δηλαδή που δεν ήταν ντέρμπι.

**Λίγο έλειψε να σπάσει το χέρι του Λεάντρο Πίντο. Απευχόμαστε τραυματισμό σε οποιοδήποτε συνάνθρωπό μας. Το χέρι όμως πάλι κουνήθηκε σαν να χαιρέτισε τον Χρίστο Νικολαΐδη. Και αυτός; Κοντοστάθηκε! Χέρι; Είναι, δεν είναι, είναι δεν είναι, είναι δεν είναι… άλλαξε η φάση. Άσε τους άλλους να φωνάζουν. Όσο θέλουν. Τι σημασία έχει ποια. Ένα χέρι ας πάει στο καλό. Δύσκολη φάση θα πει κάποιος! Τι; Εύκολα θα το έδινε ο Χατζηλούκας. Ευτυχώς να λες που δεν ήταν ντέρμπι.

Όσο λείπουν τα ντέρμπι τέτοιες φάσεις, ξεκάθαρες, όχι απλώς αμφισβητούμενες, θα περνάνε και θα εγκλωβίζονται στο άψυχο χαρτί της εφημερίδας. Θα περνάνε ψηφιακά στο βάθος των ηλεκτρονικών υπολογιστών και θα θάβονται κάτω, κάτω από τα θέματα των δημοφιλών ειδήσεων.

Είναι περίοδος προετοιμασίας. Όπως και οι ποδοσφαιριστές θέλουν τον χρόνο τους. Η διακοπή θα βοηθήσει ομάδες και προπονητές να βελτιωθούν. Γιατί να μη βοηθήσει και τη διαιτησία μας; Τουλάχιστον τα χοντρά, χοντρά να εκλείψουν όσο περισσότερο γίνεται. Γιατί και η παραμικρή λεπτομέρεια, δυστυχώς γι’ αυτούς, στα ντέρμπι θα αναδεικνύονται σε μείζονα θέματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ