aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Τσιτσιπάς… όπως Παγδατής!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στα 20 του χρόνια ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το μεγάλο άλμα και συγκαταλέγεται στους δέκα κορυφαίους τενίστες στον κόσμο. Τι μου θυμίζει αυτό; Τον «δικό» μας, τον Μάρκο Παγδατή, που πριν κλείσει τα 20 του χρόνια βρέθηκε στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν. Τον Ιανουάριο του 2016.

Σήμερα, 13 χρόνια μετά, ο Ελλαδίτης τενίστας που έφθασε μέχρι τον ημιτελικό του συγκεκριμένου τουρνουά αλλά και στην πρόσφατη κατάκτηση του τουρνουά στη Μασσαλία μετά απ’ αυτό στη Στοκχόλμη, δείχνει να είναι σε συνεχείς ψηλές πτήσεις. Προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά στο Ντουμπάι και θα ψάξει τον τρίτο τίτλο του. Με την επιτυχία του να θέσει νοκ άουτ τον Μονφίς, κέρδισε με τους βαθμούς που ήδη συγκέντρωσε, την παρουσία του για πρώτη φορά στην κορυφαία δεκάδα. Το όνομά του συγκαταλέγεται στην ελίτ του αθλήματος σε όλο τον κόσμο!

Θυμίζει Μάρκο Παγδατή, λοιπόν, που στο ξεκίνημα της καριέρας του καθήλωσε τον κάθε Κύπριο φίλαθλο, έβαλε για τα καλά το τένις στα σπίτια των Κυπρίων, που τότε οι πλείστοι άρχισαν να μαθαίνουν για πρώτη φορά τους όρους στο τένις, του κανόνες και πώς παίζεται αυτό το άθλημα. Τώρα, μετά από πολλά χρόνια, ήλθε ο Τσιτσιπάς να κερδίσει τις εντυπώσεις και να στείλει το μήνυμα πως, με σκληρή δουλειά, αφοσίωση σε αυτό που κάνεις, πείσμα και αποφασιστικότητα, σε συνδυασμό πάντα με το ταλέντο, μπορείς να πετύχεις πολλά.

Έτσι, το εξαιρετικό μέχρι στιγμής 2019 συνεχίζεται για τον Ελλαδίτη τενίστα, ο οποίος μετά το τρόπαιο που κατέκτησε στη Μασσαλία αλλά και την παρουσία του στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν, τώρα προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά του Ντουμπάι.

Ο 20χρονος τενίστας είναι μόλις στην αρχή, είναι σαν ένα μικρό παιδί που βγάζει δόντια, αρχίζει να τρώει και να αντιλαμβάνεται τη γεύση ενός καλού φαγητού. Το ξεκίνημα για τον Τσιτσιπά είναι ονειρικό, δείχνει να έθεσε τις βάσεις για μια λαμπρή καριέρα, με κέρδος την καταξίωση, τους τίτλους αλλά και πολλά εκατομμύρια! Η συνέπεια και η συνέχεια, επιβάλλεται να τον συνοδεύουν για να κάνει κι άλλα άλματα στην καριέρα του. Το μέλλον του ανήκει…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ