aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤΟι νέοι Γκάληδες και Γιαννάκηδες είναι εδώ!

Οι νέοι Γκάληδες και Γιαννάκηδες είναι εδώ!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το ελληνικό μπάσκετ μπήκε στο σπίτι του κάθε Έλληνα, είτε μένει στην Ελλάδα είτε μακριά απ’ αυτήν, από το 1987 όταν η Εθνική ομάδα των Ανδρών σήκωσε το πρώτο Ευρωπαϊκό τρόπαιο. Από τότε μέχρι και σήμερα, οι εθνικές ομάδες της Ελλάδας φροντίζουν να κρατάνε ψηλά τη σημαία και να διατηρούν καθηλωμένους τους απανταχού Έλληνες.

Προχθές, η Εθνική Νέων Ανδρών (U20), φρόντισε να το επιβεβαιώσει με την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού που έγινε στην Κρήτη. Οι μικροί αστέρες έδωσαν συνέχεια στις εξής επιτυχίες που προηγήθηκαν: Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Παίδων το 2013 στην Ουκρανία. Τέταρτη θέση στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων το 2014 στην Τουρκία. Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων το 2015 στον Βόλο. Τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 το ίδιο καλοκαίρι στην Κρήτη. Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Νέων το 2017 ξανά στην Κρήτη.

Οι νέοι Γκάληδες, Γιαννάκηδες, Σπανούληδες, Διαμαντίδηδες και ένα σωρό άλλοι, είναι εδώ! Οι Κόνιαρης, Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης, Φλιώνης, Καρράς, Σκουλίδας, Μιλεντίγιεβιτς, Δίπλαρος, Αγραβάνης, Χρηστίδης, Μουράτος, Τάταρης, έγραψαν χρυσή σελίδα. Απόλαυσαν όλη την διαδρομή και έφθασαν στο Έβερεστ! Γουστάρουν αυτό που κάνουν, ήταν μια οικογένεια και πέτυχαν.

Πλέον, η επόμενη μέρα γι’ αυτούς είναι η ομάδα τους, η καταξίωση μέσα από τις ομάδες τους στην Ανδρών, οι ευκαιρίες που θα πάρουν για να «χτίσουν» ένα σπουδαίο όνομα. Με την εθνική επιτυχία τους, έθεσαν τις βάσεις για να φθάσουν ψηλά και να δώσουν συνέχεια τα επόμενα χρόνια από την Εθνική Ανδρών και να κρατήσουν ψηλά το ελληνικό μπάσκετ.

Είναι ξεκάθαρο και επιβεβαιώνεται με τις πιο πάνω επιτυχίες την τελευταία πενταετία ότι, το μπάσκετ στην Ελλάδα που… ήρθε το 1987, έμεινε για πάντα στο προσκήνιο και στις καρδιές των Ελλήνων. Οι αρμόδιοι και κυρίως οι προπονητές και τα παιδιά που ενασχολούνται με το άθλημα, το αγγίζουν σε βάθος και σε καμιά περίπτωση επιφανειακά. Θέλουν να πετύχουν, σε ατομικό και κυρίως ομαδικό επίπεδο. Η παρακαταθήκη που άφησαν οι μεγάλοι καλαθοσφαιριστές το 1987, είναι τεράστια και πετυχημένη.

Το ελληνικό μπάσκετ έχει και παρόν και μέλλον!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ