aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ο Πετράκης… την είδε Μπεργκ!

TΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

«Προσπαθούμε να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι», ήταν μια από τις ατάκες του Γιάννη Πετράκη στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα του Απόλλωνα με την Ομόνοια. Μια ατάκα που την ακούσαμε δεκάδες φορές από τον Μπεργκ, από πέρσι μέχρι και φέτος. Θα έλεγε κανείς ότι, τόσο ο Μπεργκ όσο και ο Πετράκης, λένε το αυτονόητο. Και συνήθως μετά από μια όχι και τόσο ικανοποιητική εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, η κάθε ομάδα έχει ως στόχο συνεχώς να βελτιώνεται και να παρουσιάζει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Αυτό που στο τέλος θα μετρήσει είναι ποια ομάδα θα εξελιχθεί περισσότερο, θα πάρει παραπάνω βαθμούς που θα της επιτρέψουν να κόψει πρώτη το νήμα, να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Η εικόνα του προχθεσινού ντέρμπι στο Τσίρειο δεν ήταν αυτή που επιθυμούσε ο κάθε φίλαθλος. Λίγες, πολύ λίγες τελικές προσπάθειες και οι πλείστες εκτός στόχου. Σχετικά αργός ρυθμός, προβλεπτό παιχνίδι από Απόλλωνα και Ομόνοια, που έδειξαν κυρίως να νοιάζονται να μη χάσουν παρά να κερδίσουν. «Είναι σημαντικό, εκεί που δεν μπορείς να κερδίσεις, να μη χάσεις», σημείωσε ο τεχνικός του Απόλλωνα, που επιβεβαιώνει το πιο πάνω για την εικόνα των ομάδων. Για να έρθει ο Μπεργκ να το ενισχύσει, λέγοντας: «Ο βαθμός είναι εντάξει…». Και όταν δεν χάσεις σε ντέρμπι, κρίνεται ικανοποιητικός ο βαθμός. Είναι κι αυτό μια λογική για τους προπονητές.

Πολλές φορές όμως, οι ομάδες με τον τρόπο που επιλέγουν να παίξουν, με μπόλικη σκοπιμότητα στο παιχνίδι τους, αδικούν τον εαυτό τους. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ομάδες του εκτοπίσματος του Απόλλωνα και της Ομόνοιας. Δεν θα διαφωνήσω ότι προέχουν οι βαθμοί και όχι το θέαμα ιδιαίτερα στα ντέρμπι, όταν όμως μπορείς να παίξεις κάνε το. Απόλλων και Ομόνοια πήραν από ένα βαθμό, διατήρησαν τη μικρή απόσταση που τις χωρίζει, είναι στα ψηλά και βλέπουν τη συνέχεια. Όχι πως, αν υπήρχε νικητής, ο ηττημένος θα καταδικαζόταν από τη στιγμή που υπάρχει άλλο μισό πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ