aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣΟ Λάρκου έδειξε έργο όταν ήταν άπειρος, γιατί όχι τώρα;

Ο Λάρκου έδειξε έργο όταν ήταν άπειρος, γιατί όχι τώρα;

Ο Νεόφυτος Λάρκου αποτελεί τον τρίτο προπονητή της Ανόρθωσης στην τρέχουσα σεζόν. Το τελευταίο της χαρτί για να σώσει μια δύσκολη, όπως εξελίχθηκε, σεζόν. Στόχος δεν είναι άλλος από την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη, μέσω πρωταθλήματος, αφού τέθηκε εκτός κυπέλλου. Ο Κύπριος τεχνικός θεωρείται ιδανική επιλογή, δυο μήνες πριν το τέλος της σεζόν. Γνωρίζει την κυπριακή πραγματικότητα και, το κυριότερο, πράγματα και καταστάσεις στον σύλλογο της Αμμοχώστου, ως κάτοικος Λάρνακας.

Σαφώς και η απόφασή του να αναλάβει την τύχη μιας μεγάλης ομάδας σε μια περίοδο που δεν είναι στα καλά της ήταν δύσκολη, όμως φανερώνει την αυτοπεποίθηση που τον διακατέχει. Το θεωρεί ως μια τεράστια πρόκληση, να δείξει έργο, να δικαιώσει τους ανθρώπους του σωματείου που τον εμπιστεύθηκαν και να κερδίσει πολλά για το μέλλον, γιατί όχι και νέο συμβόλαιο!

Κι αν με ρωτάτε, η Ανόρθωση την κίνηση με τον Λάρκου μπορούσε να την κάνει όταν αποφάσιζε να απομακρύνει τον Πάους και να φέρει τον Μιλίνκοβιτς. Μέχρι να καταλάβει πού ήρθε ο Σέρβος και να γνωρίσει πράγματα και καταστάσεις, τού έδειξαν την πόρτα της εξόδου. Τα αποτελέσματα ήταν τέτοια που δεν άφηναν άλλο περιθώριο στη διοίκηση του συλλόγου της Αμμοχώστου.

Είναι κι αυτοί που κατακρίνουν τη διοίκηση για την απόφασή της να τερματίσει τη συνεργασία της με τον Ολλανδό προπονητή. Προσθέτοντας πως από τη στιγμή που δεν το έκανε νωρίτερα, όταν διεφάνη να υπάρχει πρόβλημα, ας συνέχιζε και ας έβγαζε τη σεζόν με τον Πάους. Όλα αυτά συζητούνται εκ του αποτελέσματος, γιατί άλλα προσδοκούσε ο Πουλλαΐδης και οι συνεργάτες του με την πρόσληψη του Μιλίνκοβιτς.

Στο θέμα μας, τον Νεόφυτο Λάρκου. Ο 50χρονος τεχνικός έδειξε έργο στην Ομόνοια όταν ήταν σχετικά άπειρος και για πρώτη φορά έπεφτε στα βαθιά. Σε δύσκολες και τότε συνθήκες για το σωματείο το οδήγησε σε δυο κατακτήσεις κυπέλλου -οι τελευταίοι τίτλοι για την Ομόνοια. Δούλεψε και πρόσφερε έργο, κι ας κατακρίθηκε ότι ήταν συντηρητικός προπονητής και η ομάδα δεν έπαιζε επιθετικό ποδόσφαιρο.

Τη σεζόν 2011-12, που η ομάδα στελεχώθηκε από τον ίδιο, με πολύ καλές επιλογές ποδοσφαιριστών με τους πλείστους να διαπρέπουν μέχρι και σήμερα στα γήπεδά μας, η Ομόνοια αν και τερμάτισε στην τρίτη θέση (ενώ διεκδικούσε μέχρι τέλους τον τίτλο), δυο βαθμούς μακριά από την πρωταθλήτρια ΑΕΛ, είχε την καλύτερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος με 56 γκολ. Και οι άλλοι που τον ακολούθησαν τι πέτυχαν;

Γι’ αυτό και η περίπτωση Λάρκου θα πρέπει να αξιοποιηθεί αναλόγως στην Ανόρθωση και έχει να προσφέρει αρκετά στην ομάδα της Αμμοχώστου κι ας μη γεμίζει το μάτι σε κάποιους. Πιο έμπειρος, είναι σε θέση να παράγει έργο, εφόσον έχει τη στήριξη διοίκησης και ποδοσφαιριστών, κι ας αναλαμβάνει στο τέλος της σεζόν και σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα και τον σύλλογο γενικότερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ