aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣΜε τη λογική του Τσόκκου θα παιχτούν ξανά όλα τα ματς

Με τη λογική του Τσόκκου θα παιχτούν ξανά όλα τα ματς

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Κανείς δεν μπορεί να αδικήσει τους παράγοντες της Ένωσης για τις φωνές τους, για το πέναλτι που καταλογίστηκε σε βάρος της ομάδας τους απέναντι στη Δόξα, το οποίο έγινε γκολ από τον Σαντίκ και τελικά έκρινε και τον αγώνα. Το δυσάρεστο είναι ότι, το VAR ήρθε για να διορθώνει λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών, εντούτοις ακόμη κι έτσι βλέπουμε συχνά να γίνεται το αντίθετο. Όπως έγινε στο Μακάρειο το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Αυτό που είναι τραβηγμένο, είναι τοποθετήσεις που είναι για κατανάλωση και εντυπωσιασμό, όπως αυτές του προέδρου της Ένωσης Γιώργου Τσόκκου που έκανε λόγο ότι θα ζητήσουν επανάληψη του αγώνα. «Ζητάμε από όλους τους προέδρους να ψηφίσουν ομόφωνα την επανάληψη του αγώνα, δεν μας είναι αρκετό ο ισόβιος αποκλεισμός του Νεοκλέους ή θα αποχωρήσει αυτός ή εμείς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσόκκος.

Με τη λογική αυτή, σχεδόν όλα τα παιχνίδια θα πρέπει να επαναληφθούν αφού γίνονται οφθαλμοφανή λάθη από τους διαιτητές. Και να θυμίσω στον πρόεδρο της Ένωσης, που έχει κάθε δικαίωμα να φωνάζει αφού και σε άλλα παιχνίδια αδικήθηκε η ομάδα του, ότι προσφάτως απέναντι στον Ολυμπιακό στο Μακάρειο θα έπρεπε να δοθεί καθαρότατο πέναλτι στον αντίπαλο για χέρι. Μάλιστα, στην τελευταία φάση του αγώνα που πιθανώς να στερούσε από την ομάδα του δύο βαθμούς. Δεν λέω, όταν πρέπει να φωνάξουν, να φωνάξουν οι παράγοντες. Και συμφωνώ απολύτως με τα όσα σημειώνει ο κ. Τσόκκος ότι βάζουν πολλές χιλιάδες ευρώ, αλλά να μην ξεφεύγουν στις τοποθετήσεις τους. Γιατί στο τέλος χάνουν και το δίκιο τους.

Το «χοντραίνει» και λίγο λέγοντας ότι ήταν «στοχευόμενο και σκόπιμο». Ναι, λάθη από τους διαιτητές γίνονται και το δυστύχημα είναι ότι γίνονται και με την έλευση του VAR, που είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τους διαιτητές. Γι’ αυτό, αυτοί που έχουν την ευθύνη ας το χειριστούν καλύτερα επιτέλους, για το καλό του ποδοσφαίρου και των ιδίων. Μόνο έτσι θα μειωθεί η προκατάληψη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ