aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ή τώρα ή ποτέ!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Άλλη μια δύσκολη σεζόν για την Ομόνοια έφθασε στο τέλος της. Μπορούσε να ολοκληρωνόταν με τον καλύτερο τρόπο, με ένα τρόπαιο μετά από τέσσερα χρόνια, όμως η εμφάνιση στον τελικό ήταν του βάθους, όπως ήταν πολλές στην τρέχουσα σεζόν.

Μια από τα ίδια ουσιαστικά και η Ομόνοια έκλεισε άλλη μιαν αποτυχημένη περίοδο. Χωρίς τίτλο για τέταρτη σερί σεζόν. Και όσο για την έξοδο στην Ευρώπη, αυτό το χάπι δεν είναι αρκετό για να καταλαγιάσει τον θυμό του κόσμου της Ομόνοιας.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε, ο τελικός κυπέλλου ανήκει στην ιστορία. Αυτό που έχει σημασία και θα μετρήσει για την Ομόνοια είναι η επόμενη μέρα. Πώς θα διαχειριστεί την αποτυχία και θα αλλάξει την εικόνα του συλλόγου. Είναι ξεκάθαρο πως, το φορτίο που ανέλαβε ο Νταμπίζας είναι τεράστιο. Οι αλλαγές που θα γίνουν θα είναι ριζικές, αυτή δείχνει να είναι η πρόθεσή του.

Θέλει να «χτίσει» τη νέα Ομόνοια εκ βάθρων, να θέσει τις βάσεις που ο ίδιος θεωρεί στέρεες, για να μπορέσει ο σύλλογος της Λευκωσίας να βαδίσει στις γνώριμες γι’ αυτόν λεωφόρους. Για να μπορέσει να το κάνει αυτό θα πρέπει να έχει τη συμβολή της διοίκησης. Να τον αφήσει να δουλέψει όπως ο ίδιος γνωρίζει, ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, και να μην παρατηρηθούν και πάλι φαινόμενα του παρελθόντος. Ο καθένας τη δουλειά του και ο χρόνος θα τους κρίνει όλους.

Τώρα είναι η ώρα να γίνει η αλλαγή, γιατί αν όχι τώρα τότε πότε; Από τη στιγμή που ο σύλλογος αποφάσισε να πορευθεί με τεχνικό διευθυντή, η μπάλα για τη στελέχωση και γενικά τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος πάει πάνω του. Η κίνηση της διοίκησης να προσλάβει τεχνικό διευθυντή κρίθηκε ως απαραίτητη, αναγκαία, και χαιρετίστηκε από τον κόσμο. Θα πρέπει στην Ομόνοια να ξεκαθαρίσουν και το μοντέλο λειτουργίας του τεχνικού διευθυντή, ώστε να αναλάβει και ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί.

Η Ομόνοια είναι μια μεγάλη ομάδα, ένα υπερωκεάνιο που θέλει τους κατάλληλους ανθρώπους σε συγκεκριμένα πόστα για να μπορέσει να κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Έχει τον καλύτερο σύμμαχο σ’ αυτή την προσπάθεια, τον κόσμο της. Ή τώρα ή ποτέ, λένε οι φίλοι της ομάδας και περιμένουν έργα αφού έχουν μπουχτίσει από υποσχέσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ