aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΓιατί ο αθλητισμός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο

Γιατί ο αθλητισμός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Είτε το θέλουμε είτε όχι, το ποδόσφαιρο έχει τη μερίδα του λέοντος στην Κύπρο. Οι άνθρωποι που ασχολούνται και απολαμβάνουν το συγκεκριμένο άθλημα είναι χιλιάδες. Εκεί εστιάζεται το ενδιαφέρον και η προβολή από τα ΜΜΕ. Άλλωστε, δεν μπορούν να κάνουν και διαφορετικά όταν το άθλημα που πουλά είναι το ποδόσφαιρο. Μάλιστα, οι επιτυχίες των τελευταίων χρόνων σε συλλογικό επίπεδο, βλέπε συνεχή παρουσία σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων, το έχουν φέρει σε ακόμη μεγαλύτερη εκτίμηση αλλά και προβολή.

Την ίδια ώρα, όμως, είναι κι άλλα αθλήματα, κυρίως ατομικά, που χαρίζουν τεράστιες επιτυχίες στην Κύπρο. Σχεδόν όλα, αλλά είναι κάποια που λόγω της παρουσίας αθλητών που έχουν πλέον φθάσει σε υψηλό επίπεδο είναι συνεχώς στο προσκήνιο.

Χθες είχαμε άλλες δύο επιτυχίες. Μία από τον Παύλο Κοντίδη που κατέκτησε άλλο ένα χρυσό μετάλλιο και μία από τη Σταύρη Περικλέους που πήρε το χάλκινο στο Aquathlon στους Παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες στην Πάτρα. Προχθές οι Μανωλίνα Κωνσταντίνου και Μαριώτα Αγγελοπούλου πήραν το αργυρό στο μπιτς βόλεϊ, τις προάλλες ήταν η Ελένη Αρτυματά, ο Μίλαν Τραϊκοβιτς, ο Μάριος Γεωργίου και πολλοί άλλοι. Οι επιτυχίες πολλές, συνεχείς και σημαντικές. Οι αθλητές για να φθάσουν στο υψηλότερο επίπεδο δούλεψαν και δουλεύουν σκληρά, κάνουν θυσίες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Και επειδή ο αθλητισμός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, θεωρώ πως αυτοί όλοι οι αθλητές θα πρέπει να τυγχάνουν και μεγαλύτερης στήριξης, όποια κι αν είναι αυτή, αλλά και προβολής. Είναι επιτυχίες σε ατομικό επίπεδο που ξεπερνούν και νίκες και προκρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο ομάδων μας. Τα αποτελέσματα Κύπριων αθλητών σε υψηλό επίπεδο, με κατακτήσεις μεταλλίων σε μεγάλες διοργανώσεις, θα έλεγα όλο και πυκνώνουν. Δείγμα ότι γίνεται σωστή δουλειά και με αύξηση των κινήτρων θα έρθουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Και εμείς ως ΜΜΕ έχουμε λόγο στην ανάδειξη των επιτυχιών αθλητών μας, συμβάλλοντας σε πρόοδό τους. Ναι, η ανάλογη προβολή των επιτευγμάτων τους είναι ένας καλός λόγος για να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά για νέες επιτυχίες. Το αξίζουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ