aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Έχει και ο Πάρης το δίκιο του

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Διάβασα προσεκτικά τις δηλώσεις που παραχώρησε ο Πάρης Ανδρέου στον συνάδελφο Ανδρέα Βαλανίδη και οι οποίες δημοσιεύθηκαν στη χθεσινή έκδοση του «Goal». Αυτό που θα έλεγα είναι πως έχει και ο Πάρης Ανδρέου το δίκιο του.

Πού ήταν η Νέα Σαλαμίνα πριν 3-4 χρόνια και πού είναι σήμερα, θα πρέπει να αναλογιστεί η μερίδα οπαδών των ερυθρολεύκων που «πυροβολεί» τη διοίκηση γιατί η ομάδα δεν εξασφάλισε θέση στην εξάδα. Ναι, θεωρείται αποτυχία από τη στιγμή που η ομάδα της Αμμοχώστου έθεσε ως στόχο την εξάδα, εκεί που βρέθηκε στην περσινή σεζόν.

Όπως επισήμανε και ο Πάρης Ανδρέου, «η σεζόν δεν είναι αποτυχία για μας αλλά σίγουρα δεν είναι και επιτυχία». Την ίδια ώρα ανέφερε τι του είχε πει ένα φίλος του: «Είναι επιτυχία το ότι θεωρείται αποτυχία η μη είσοδος στο α’ γκρουπ». Και όντως αυτό είναι που θα πρέπει να κρατήσουν στη Νέα Σαλαμίνα και τη νέα σεζόν, πιο σοφοί και αποφασιστικοί να ψάξουν αυτό που δεν υλοποίησαν φέτος.

Ακόμη, η αναφορά του προέδρου, «θέτουμε στόχους πέραν των δυνατοτήτων μας για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», είναι ενδεικτική του πώς λειτουργούν οι ερυθρόλευκοι, γνωρίζοντας πού ήταν τα προηγούμενα χρόνια σε συνδυασμό με το μπάτζετ τους. Όλων των ομάδων που είναι στην εξάδα είναι μεγαλύτερο, κάποιων απ’ αυτές πολλαπλάσιο και θα πρέπει ο κόσμος που ασκεί κριτική να τα προσμετρά όλα.

Επίσης, όσοι ασκούν κριτική στη διοίκηση θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να δουν τι έχουν προσφέρει οι ίδιοι στον σύλλογο. Είναι εύκολο να «πυροβολείς» εκ του μακρόθεν, τη στιγμή που έγινε αρκετές φορές κάλεσμα για συνεισφορά αλλά η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη.

Είναι καλό για κάποιους να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα, να αναγνωρίζουν τις δυνατότητες, οικονομικές και μη, της ομάδας τους και μετά να εξαπολύουν τα πυρά τους. Είναι ξεκάθαρο πως η Νέα Σαλαμίνα ανέβασε επίπεδο, το ζητούμενο είναι να το διατηρήσει και να έχει απαιτήσεις και τα επόμενα χρόνια, αφήνοντας πίσω της μια και καλή τις δύσκολες σεζόν, που ουσιαστικά αποτελούσε ασανσέρ από την Α’ στη Β’ Κατηγορία και αντίστροφα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ