aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Όταν ο Παγδατής έγινε… Μάρκος

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η αλήθεια είναι ότι ζήλεψα λίγο την Άντρη Χρίστου Βεντούρη που είχε την ευκαιρία να κάνει τη συνέντευξη (στον «Πολίτη») με τον Μάρκο Παγδατή. Ο κορυφαίος αντισφαιριστής μας βρέθηκε αναπάντεχα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας όταν είχαν ολοκληρωθεί οι αγώνες του Ντέιβις Καπ κόντρα στην Τουρκία. Εκείνη η δημόσια παρέμβαση του βουλευτή Χρίστου Ορφανίδη (σε επιστολόχαρτο της Βουλής των Αντιπροσώπων!) προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις κι ο Μάρκος ήταν το πρόσωπο των ημερών.

Επί της ουσίας της όλης ιστορίας είχα γράψει τρεις αράδες -στη στήλη μου- από τις οποίες δεν αλλάζω ούτε γράμμα: «Αν ήμουν Χρίστος Ορφανίδης δεν θα έκανα τη δήλωση που έκανε για τον Μάρκο Παγδατή. Αν ήμουν Μάρκος Παγδατής, παρά την όποια κούρασή μου, θα ερχόμουν στην Κύπρο για να βοηθήσω τους μικρούς στο Κύπελλο Ντέιβις κόντρα στην Τουρκία. Έστω και στην εξέδρα. Αν ήμουν αδελφή του Μάρκου δεν θα έκανα την ανάρτηση που έκανε. Τελεία!».

Από τη συνέντευξη στην αγαπητή συνάδελφο, ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν οι αναφορές του πρωταθλητή μας για τη στάση του ΚΟΑ και της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου. «Από τη στιγμή που η ΟΑΚ και ο ΚΟΑ δέχθηκαν και σεβάστηκαν τις αποφάσεις μου μήνες πριν, γιατί δεν ήλθαν μετά που είπε όσα είπε ο βουλευτής, να πουν ότι κατανόησαν και δέχθηκαν τους λόγους που αποφάσισα να μην πάω. Μου έστειλαν και επιστολή λέγοντάς μου ότι σέβονται την απόφασή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά κι όταν ρωτήθηκε ευθέως για τη σχέση του με την ΟΑΚ, απάντησε: «Δεν έχω καμία σχέση μαζί τους! Αν υπάρχει Ντέιβις Καπ θα μου στείλουν ένα email. Αλλά σχέση μαζί τους καμία, εδώ και χρόνια!».

Έχει, όμως και συνέχεια. «Αυτά τα τέσσερα χρόνια που έφτασες τόσο κοντά να σταματήσεις το τένις δεν σε πήρε κάποιος τηλέφωνο να ρωτήσει πώς είσαι;», ρωτήθηκε ο Μάρκος και απάντησε: «Ποιο τηλέφωνο; Τι εννοείς; (γέλια)».

Με απλά λόγια δεν υπάρχει η παραμικρή μορφή επικοινωνίας ανάμεσα στον πρωταθλητή μας και την Ομοσπονδία! Αν είναι δυνατόν!

Είναι πραγματικά μία θλιβερή εξέλιξη. Αν και υποψιάζομαι τι έχει γίνει, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πώς διάολο εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα. Αυτό που ξέρω μετά βεβαιότητας είναι ότι ο πρόεδρος της ΟΑΚ, ο Φίλιος Χριστοδούλου, έδωσε και την ψυχή του για να στηριχθεί ο Μάρκος Παγδατής. Ιδιαίτερα πριν έρθουν οι μεγάλες επιτυχίες, ο Φίλιος Χριστοδούλου ήταν… εκνευριστικά απαιτητικός και διεκδικητικός για να μπορέσει ο Μάρκος να ανελιχθεί και να φτάσει στη θέση που του αξίζει. Αν θυμάμαι καλά, μάλιστα, εν  έτει 2001-2004, όταν τον Μάρκο ήξεραν η οικογένεια και οι φίλοι του, μόνο μπουνιές δεν έπαιξε με τον ΚΟΑ για να δοθεί βοήθεια και η δυνατότητα στον πρωταθλητή μας να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Όταν ο Παγδατής έγινε… Μάρκος, μετά τον Ιανουάριο του 2006 και την ανεπανάληπτη επιτυχία του στο Αυστραλιανό Όπεν κι απέκτησε χιλιάδες φίλους και θαυμαστές, προφανώς ο Φίλιος Χριστοδούλου δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτε άλλο, παρά μόνο να περιφρουρήσει ότι η Πολιτεία θα συνέχιζε τις γενναίες παροχές της προς τον πρωταθλητή μας. Κι επειδή καλοθελητές υπάρχουν πολλοί, με τον Φίλιο Χριστοδούλου μιλάω στο τηλέφωνο μία φορά τον χρόνο…

Υ.Γ.1: Ό,τι κι αν έγινε, τι ψυχή έχει ένα τηλεφώνημα κύριε Φίλιο;

Υ.Γ.2: Ό,τι κι αν έγινε, τι ψυχή έχει ένα τηλεφώνημα ρε Μάρκο;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ