aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Γελάνε και τα μουστάκια των «αιώνιων»

Μία εβδομάδα πριν από τη μεταξύ τους αναμέτρηση, γελάνε και τα μουστάκια των «αιώνιων» της Λευκωσίας. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε το αναμενόμενο, εξασφάλισε το τρίποντο εις βάρος της Νέας Σαλαμίνας και με τη βοήθεια του Απόλλωνα, που φρέναρε την ΑΕΚ (2-2), ξανάγινε το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Τον πρώτο λόγο στο κυνήγι της 3ης θέσης έχει, πλέον, η Ομόνοια, που πέτυχε το… εκκωφαντικό 3-0 στη Λάρνακα σε βάρος της Ανόρθωσης. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν χαμένοι στην 32η αγωνιστική.

Η διαφορά των τεσσάρων βαθμών για τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας είναι ένα μαξιλαράκι ασφαλείας. Σίγουρα πιο χοντρό απ’ αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής όταν ήταν στο +2. Κι αν αυτή καθ’ αυτή η αναμέτρηση κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα δεν αξίζει ιδιαίτερης κριτικής, αφού η πλάστιγγα έγειρε πολύ νωρίς, εκείνο που μετρά για την ομάδα του Κετσπάγια είναι τα νέα δεδομένα στη βαθμολογία και πολύ περισσότερο η απομάκρυνση των μαύρων σύννεφων από τον Αρχάγγελο. Είναι βέβαιο ότι το σκηνικό της εβδομάδας, που αρχίζει αύριο, θα είναι πολύ διαφορετικό, θα επανέλθει η ηρεμία και μαζί η πίστη και η αποφασιστικότητα για την υλοποίηση του στόχου.

pegasus_LARGE_t_143761_106883554_type12438

Σκηνικό άκρως αντίθετο απ’ αυτό στους Λαρνακείς, που δεν μπόρεσαν να είναι συνεπείς στο ραντεβού του Τσιρείου. Με δεδομένη, μάλιστα, τη διακύμανση του σκορ (οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 και ισοφαρίστηκαν με αυτογκόλ στις καθυστερήσεις!), η ΑΕΚ κέρδισε έναν βαθμό κι ο Απόλλων έχασε δύο. Μπορεί οι ΑΕΚτζήδες να αφήνουν αιχμές για τη διαιτησία του Σκαπούλλη, αλλά ούτε χθες δεν είχαν το πάθος και τη φλόγα των διεκδικητών του τίτλου που τους διέκρινε στο παρελθόν. Αντίθετα παρουσιάζουν σημάδια υψοφοβίας και κόπωσης.

Η Ομόνοια έκανε το μεγάλο άλμα για την υλοποίηση του στόχου της. Διατηρήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες της, μεγάλωσε το εύρος της δυναμικής της, ενώ έβγαλε και πρόγραμμα-φωτιά! Ας μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία δύο τρίποντά της επιτεύχθηκαν στο Τσίρειο επί του Απόλλωνα και στο Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» επί της Ανόρθωσης!

Η Ανόρθωση είχε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ, αλλά στο δεύτερο κατέρρευσε. Κάθε κατεβασιά των πρασίνων μύριζε γκολ και οι κυανόλευκοι αφέθηκαν στις ορέξεις του Ασίς και της παρέας του.

Ο Πορτογάλος ήταν ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, ετοίμασε το δεύτερο στον Ράμος και η σημαντική -για τους δύο μονομάχους- τελετή έλαβε τέλος πριν συμπληρωθεί ένα τέταρτο στην επανάληψη. Κι ενώ για τους «τριφυλλοφόρους» η ευρωπαϊκή λεωφόρος είναι ορθάνοικτη, για τους κυανόλευκους της Αμμοχώστου μοιάζει με βουνό μεγέθους… Ιμαλαΐων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ