aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ λάμψη, το ανάστημα, το άδοξο ρεκόρ και το 0-3 σε 4-3

Η λάμψη, το ανάστημα, το άδοξο ρεκόρ και το 0-3 σε 4-3

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΑ

Είχε από όλα το χθεσινό φινάλε στο κυπριακό πρωτάθλημα της περιόδου 2015-16. Ο ΑΠΟΕΛ φόρεσε με λάμψη το 25 στέμμα του. Ο Χιώτης συγκίνησε με το «αντίο» του και ο Χαραλαμπίδης έγραψε ιστορία ανακοινώνοντας το τέλος μιας σπουδαίας γαλαζοκίτρινης καριέρας.

Η Ανόρθωση, χωρίς οπαδούς στο πλευρό της και παρά τις εννέα απουσίες, όρθωσε ανάστημα στο ΓΣΠ. Στο οποίο «κρέμασε τα παπούτσια» ο Χρίστος Μαραγκός, υπό τον ασπασμό των συμπαικτών του και τα ιπποτικό χειροκρότημα των αντίπαλων οπαδών της πρωταθλήτριας ομάδας.

Αρκετά χιλιόμετρα μακριά, στο Παφιακό, ένας αγώνας ζωής ή θανάτου έκοβε ανάσες μέχρι το σφύριγμα της λήξης, στο οποίο κρίθηκε τελικά ο υποβιβασμός. Αρκετές χιλιάδες φίλαθλοι έκαναν ρεκόρ προσέλευσης στο γήπεδο όμως είδαν σοκαρισμένοι την ομάδα της πόλης τους να πληρώνει τη δυσχέρειά της στο σκοράρισμα και να πέφτει στη Β’ Κατηγορία.

Ο Εθνικός, για τέταρτη φορά κατά την τελευταία πενταετία, μεταμορφώθηκε αγωνιστικά στη φάση των ομίλων, μάζεψε βαθμούς με το τσουβάλι, σύντριψε όλα τα προγνωστικά και απέδειξε πως ακόμα και στα χειρότερά του, ξέρει τον τρόπο να παραμένει ένοικος στα «σαλόνια».

Όλα αυτά υπό το φως των προβολέων. Διότι έγιναν και δυο ματς πίσω από αυτά. Χωρίς live τηλεοπτική κάλυψη, βαθμολογικό ή άλλο ενδιαφέρον. Κι όμως, στα υπόγεια είναι η θέα. Όπως για παράδειγμα στο Τσίρειο, όπου ο Άρης φιλοξένησε τη Δόξα, μεταξύ συγγενών και φίλων.

Καμιά φορά που θα βρεθείτε σε ποδοσφαιρική συζήτηση και  χρειαστείτε μιαν ολική ανατροπή εκκωφαντικού σκορ, δεν είναι ανάγκη να δοκιμάσετε τη μνήμη σας για το Λίβερπουλ-Μίλαν, το Ρεάλ-Γκλάντμπαχ, το Λα Κορούνια-Παρί, το Γιουνάιτεντ-Ρεάλ ή κάποια άλλη ευρωπαϊκή αναμέτρηση που έγραψε ιστορία. Έχουμε και στην Κύπρο. Πέστε… Άρης-Δόξα, 15 Μαΐου 2016 και είστε μέσα!

Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου, βρήκε τους πράσινους του Καραβίδα να σαρώνουν με το πελώριο 3-0. Στη συνέχεια κατέρρευσαν. Ανέλαβαν δράση οι πράσινοι του Δημοσθένους και απάντησαν με το επιβλητικό 4-3. Ποιος άλλος θα προέβλεπε τέτοια συγκλονιστική εξέλιξη; Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η ειδοποιός διαφορά ήταν η… ψυχολογία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ