aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΦίμωτρο οι απειλές και τα διπλά συμβόλαια

Φίμωτρο οι απειλές και τα διπλά συμβόλαια

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΑ

Περισσότεροι από διακόσιοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι τη σεζόν 2015-16 αγωνίστηκαν στην Α’ Κατηγορία, Κύπριοι και ξένοι, συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο της FIFPRO, το οποίο στάλθηκε σε 26 χώρες. Οι απαντήσεις βρίσκονται σε Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και προσεχώς θα γίνει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων.

Το συντεχνιακό Σώμα των ποδοσφαιριστών ανά τον κόσμο, δεν αντικαθιστά το αστυνομικό έργο, ούτε κάνει τον ντέτεκτιβ. Προσπαθεί να ασκήσει πίεση στις Αρχές για να εξιχνιάσουν το οργανωμένο έγκλημα των στημένων αγώνων. Τα οποία, όπως λέει κι ένα ποσοστό πέραν του 65% των ερωτηθέντων παικτών, ξέρουν ή έχουν ισχυρές ενδείξεις ότι γίνονται και στην Κύπρο.

Το εκπληκτικό δεν αφορά στην απροθυμία τους να μιλήσουν αλλά στην αδιαφορία με την οποία τους αντιμετωπίζει η Πολιτεία, στις απειλές που δέχονται. Όχι μόνο από διοικητικούς παράγοντες αλλά κι από ατζέντηδες, οι οποίοι φέρονται να συνηγορούν εκ των προτέρων στα διπλά συμβόλαια (όπως αναδεικνύει η έρευνα). Προφανώς με το αζημίωτο.

Σου λέει ο παίκτης, «τρελός είμαι να τους πω όχι, όταν δεν μπορώ να αποδείξω πως σημαντικό μέρος των απολαβών μου αναγράφεται στο συμβόλαιο εικόνας και όχι σε αυτό που φορολογείται;».

Η οικονομική εξυγίανση των συλλόγων δεν επιτυγχάνεται με τα χατίρια της ομοσπονδίας του Κουτσοκούμνη, με τη μείωση των μισθών των εργαζομένων και τους διακανονισμούς για να χαρίσουν μέρος των δεδουλευμένων τους, αλλά την ίδια ώρα οι προμήθειες για τις μετεγγραφές να εκτοξεύονται στα ύψη.

Πέρα από τη χιλιοειπωμένη ανάγκη για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου (των συνδιαλέξεων και όχι των κλήσεων), λάμπει διά της απουσίας της και μια έρευνα ηλεκτρονικού εγκλήματος με σκοπό να καταδείξει εάν υπάρχουν παίκτες, προπονητές, μανατζαραίοι και παράγοντες οι οποίοι στοιχηματίζουν ή σχετίζονται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς πρακτορείων ή ιστοσελίδων στοιχημάτων. Ή αν έχουν μεταφέρει το πρακτορείο τους σε καμιά γειτονική μας χώρα.

Αν μη τι άλλο, αυτοί δεν τρέχουν στις Σεϋχέλλες…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ