aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΧαίρε, ω χαίρε, κυπριακό ποδόσφαιρο!

Χαίρε, ω χαίρε, κυπριακό ποδόσφαιρο!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Όπως «πηγάζει» -σε ελεύθερη μετάφραση- από τη συνέντευξη του Πέδρο Μπονιφάσιο στην «Εxpresso.sapo.pt», όταν αγωνιζόταν στην Κύπρο κατέβηκε ο πρόεδρος στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και τους είπε (σ.σ. σ’ αυτόν και στους συμπαίκτες του) να χάσουν το παιχνίδι για να διαφυλάξουν το μισθό τους (η ομάδα στην οποία αγωνιζόταν ο Πορτογάλος νικούσε με 2-0 μέχρι την ανάπαυλα).

«Υπήρχαν ποδοσφαιριστές που αρνήθηκαν, όμως, όπως μας εξήγησαν, έπρεπε να γίνει αυτό για να μπορούν να πληρωθούν οι μισθοί και άλλα πράγματα τα οποία δεν είναι εύκολα αν είσαι ομάδα τέτοιου μεγέθους (σ.σ. δηλαδή μικρή)», είπε μεταξύ άλλων ο Μπονιφάσιο.

«Πάντα μας πλήρωναν, όμως, με δυσκολία και αργά, έτσι μας είπαν να το κάνουμε αυτό γιατί ήταν η μόνη διέξοδος στο να πληρωθούν οι μισθοί μέχρι το τέλος της σεζόν. Και εσύ μακριά από το σπίτι, χωρίς λεφτά και χωρίς να γνωρίζεις αν έχεις εγγύηση για το αν θα πληρωθείς, τι θα έκανες; Μας ανάγκασαν σε γενικές γραμμές», πρόσθεσε.

Αν αυτό είναι ένα παράδειγμα που ακολουθούν κάποιες ομάδες που η επιβίωση τους είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω έλλειψης μεγάλων πηγών εσόδων, τότε πως γίνεται κάποιοι να επιμένουν στην αύξηση των ομάδων της Α’ Κατηγορίας; Αμ, το άλλο; Προσπαθούν να μας φλομώνουν στο ψέμα ότι υπάρχει έντονος ανταγωνισμός στο κάτω διάζωμα.

Το τραγικό είναι ότι η ΚΟΠ και οι διωκτικές αρχές κοιμούνται ύπνον βαθύ. Κι ας υπάρχουν χιλιάδες κόσμου που γνωρίζουν καταστάσεις από πριν ή μετά, υποψιάζονται ή είναι προκατειλημμένοι – με το δίκαιό τους, αφού η Πολιτεία μοιάζει να μην θέλει να μπει ένα τέλος σ’ όλο αυτό το… έγκλημα εις βάρος του ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης τόνισε πρόσφατα πως φέτος είχαμε ρεκόρ αποστολής κόκκινων φακέλων από την ΟΥΕΦΑ και επιμένουν κάποιοι παράγοντες πως πρέπει να αυξηθούν οι ομάδες, κι ας κόβονται μόνο 10-15 εισιτήρια στα παιχνίδια των ομάδων τους. Στήνονται τα παιχνίδια, εξοφλούνται οι μισθοί και τα έξοδα (σ.σ. βάσει όσων είπε ο Μπονιφάσιο), και μαζί γίνονται πιο πλούσιοι όσοι στοιχηματίζουν γνωρίζοντας εκ των προτέρων τι θα γίνει.

Και εις ανώτερα. Χαίρε, ω χαίρε κυπριακό ποδόσφαιρο!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ