aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΑπ’ τη λιακάδα στις… καταιγίδες και στις θύελλες

Απ’ τη λιακάδα στις… καταιγίδες και στις θύελλες

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο ενθουσιασμός οποίος ακολούθησε της ισοπαλίας με την Ανόρθωση στην πρεμιέρα του τρέχοντος πρωταθλήματος, ήταν μεγάλος στις τάξεις του κόσμου της Νέας Σαλαμίνας. Βλέπετε, η εκπληκτική εμφάνιση στο β’ ημίχρονο, το βαθμολογικό όφελος απέναντι σε μία από τις μεγάλες ομάδες της Κύπρου, συν η μεγάλη συσπείρωση που προηγήθηκε, έκαναν και τον πιο απαισιόδοξο Σαλαμιναίο να πιστεύει πως η ομάδα του θα τα πάει καλά στη σεζόν που διανύουμε. Όταν, δε, λαμβάνονταν υπόψη από τον «ερυθρόλευκο» λαό και τα αποθεωτικά σχόλια, τόσο από τα έντυπα και διαδικτυακά ΜΜΕ, όσο και αυτά τα οποία έβγαιναν από χείλη παραγόντων, ο ενθουσιασμός μεγάλωνε.

Λίγο περισσότερο από ενάμισι μήνα μετά, ο ενθουσιασμός διαλύθηκε και τη θέση του πήραν η απογοήτευση, ο προβληματισμός, η απαισιοδοξία, ο διχασμός ανάμεσα σε μέλη του Δ.Σ. και η διαδικτυακή επίθεση την οποία δέχονται παράγοντες, ποδοσφαιριστές και κυρίως ο προπονητής Λιάσος Λουκά μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Όλα αυτά εμφανίστηκαν ξαφνικά στα μέσα της μέχρι στιγμής πορείας των ερυθρόλευκων στο πρωτάθλημα, όπως εμφανίζονται τα μαύρα σύννεφα σε τροπικά μέρη. Δηλαδή εκεί που επικρατεί λιακάδα, ξαφνικά ξεσηκώνονται θύελλες και καταιγίδες και ακολούθως εμφανίζεται πάλι ο ήιος.

Τα άσχημα σημάδια στην απόδοση της βαρωσιώτικης ομάδας εμφανίστηκαν σχετικά νωρίς, όμως, η διοίκηση δεν επιχείρησε τις άμεσες απαραίτητες κινήσεις. Και αυτό δικαιολογημένα, καθώς θέλησε να δώσει ακόμη λίγη πίστωση χρόνου. Η νίκη επί της ΑΕΚ, επούλωσε κάπως τις πληγές από τις βαριές ήττες που δέχθηκε η Σαλαμίνα από τον ΑΠΟΕΛ (1-4) και τη Δόξα (1-4), αλλά η συντριβή με 0-5 από τον Απόλλωνα, επίφερε «τυφώνες» και η εβδομάδα που διανύουμε «γέννησε» διχασμό ανάμεσα στα μέλη του Δ.Σ..

Κάποιοι (έξι στο σύνολο), στη συνεδρία της διοίκησης την περασμένη Δευτέρα (02/10), στήριξαν τον Λιάσο Λουκά, ενώ άλλοι (πέντε στο σύνολο) επιθυμούσαν άμεσα την αποδέσμευσή του με την αιτιολογία ότι χάθηκε ο έλεγχος στα αποδυτήρια και πως οι ποδοσφαιριστές δεν εμπνέονται από τον προπονητή τους. Το κυριότερο; Αποδίδουν στον Κύπριο τεχνικό το λανθασμένο στήσιμο της ομάδας σε παιχνίδια στα οποία η Σαλαμίνα ηττήθηκε ενώ μπορούσε να παλέψει για το βαθμολογικό όφελος, ή ακόμη και να κερδίσει πόντους. Κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι κάποια μέλη απουσίαζαν από τη συνεδρία, οπόταν, σήμερα ίσως ήταν διαφορετικά τα δεδομένα.

Και τα ερωτήματα τα οποία «γεννιόνται», είναι τα εξής: Μετά τη συνέχιση της στήριξης στον Λιάσο Λουκά, θα καταφέρει να ορθώσει ανάστημα η Νέα Σαλαμίνα και να βαδίσει σε καλύτερα μονοπάτια, ή απλά η αποδέσμευση του Κύπριου προπονητή παίρνει παράταση; Θα δικαιωθούν αυτοί που επιθυμούσαν αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με την αιτιολογία πως αν ερχόταν ένας άλλος προπονητής θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη διακοπή και να αντιστρέψει το κλίμα;

«Ο χρόνος είναι ο χειρότερος γιατρός», λέει ένας στίχος απ’ το τραγούδι «Καινούργια ζάλη» του συγκροτήματος «Τρύπες». Στο ποδόσφαιρο, όμως, στις πλείστες περιπτώσεις ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Ή και κριτής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ