aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΒόλεϊ: Σημαντικά ματς σε Πάφο και Φρέναρος, «αιώνιο» ντέρμπι Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ

Βόλεϊ: Σημαντικά ματς σε Πάφο και Φρέναρος, «αιώνιο» ντέρμπι Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ

H 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών που θα διεξαχθεί την Παρασκευή (22/1) φέρνει τέσσερις εξαιρετικούς αγώνες με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Στην πρωτεύουσα θα γίνει το «αιώνιο»ντέρμπι Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος».

Στη Λεμεσό και στο «ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ» η N. Papas Group Νέα Σαλαμίνα υποδέχεται την Ανόρθωση στο βαρωσιώτικο ντέρμπι που φιλοξενείται στην προσφυγιά για 47η χρονιά. Κρίσιμος είναι ο αγώνας στην Κλειστή Αίθουσα «Αφροδίτη» μεταξύ Green Air Παφιακού – Αναγέννησης Δερύνειας. Εξάλλου, αμφίρροπη είναι η αναμέτρηση μεταξύ Ολυμπιάς Φρ. – ΑΕ Καραβά στην Κλειστή Αίθουσα «ΦΩΤΗ ΠΙΤΤΑ» στο Γυμνάσιο Φρενάρους.

Οι τέσσερις αγώνες αρχίζουν στις 20:00 και στη βάση των διαταγμάτων θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

*Την 15η αγωνιστική θα έχει ρεπό η Ε.Ν.Π.

ΣΤΑΔΙΟ «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»: ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΠΟΕΛ

Είναι το «αιώνιο» ντέρμπι της πρωτεύουσας και το «κλάσσικο» σε κάθε άθλημα. Τόσο οι «πράσινοι» όσο και οι «γαλαζοκίτρινοι» μπορούν να συνθέσουν ένα αμφίρροπο ζευγάρι με πλούσιο θέαμα. Απόδειξη τούτου ο αγώνας του πρώτου γύρου με την Ομόνοια να κερδίζει με 2-3 σετ ενώ προηγήθηκε 0-2.

Οι «πράσινοι» του Σάββα Σάββα μετρούν 12 νίκες σε 12 αγώνες είναι στην 1η θέση και θέλουν να συνεχίσουν το σερί τους. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη. Η Ομόνοια στην έδρα της θέλει να κυριαρχεί εξασφαλίζοντας τα τρίποντα.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» έμειναν «κολλημένοι» στους 07 βαθμούς και στην 7η θέση. Ωστόσο, η εμφάνιση απέναντι στον Green Air Παφιακό την περασμένη Παρασκευή ήταν άκρως ενθαρρυντική. Στόχος στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» η ομάδα να επαναλάβει την ίδια εμφάνιση και να αποσπάσει κέρδος. Ο κόουτς Χριστόφορος Χαραλάμπους θα προπονήσει τους πετοσφαιριστές του και την Πέμπτη.

Στον Α’ Γύρο και στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής η Ομόνοια επικράτησε στο «ΛΕΥΚΟΘΕΟ» με 2-3 σετ.

«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ N.Papas Group ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ

Το βαρωσιώτικο ντέρμπι παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Τόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο και οι «κυανόλευκοι» θα διεκδικήσουν τη νίκη για να αποκομίσουν βαθμολογικά και αγωνιστικά οφέλη.

Η N. Papas Group Νέα Σαλαμίνα βρισκόταν σε άνοδο αλλά η ήττα από την Αναγέννηση Δ. δεν της επέτρεψε να κάνει το άλμα. Στο βαρωσιώτικο ντέρμπι θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της με στόχο να διεκδικήσει στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές της ρέγκιουλαρ σίζον την πεντάδα.

Η Ανόρθωσις μπαίνει σε κομβικό σημείο στην κανονική διάρκεια με συνεχόμενα ντέρμπις. Με στόχο να μείνει κοντά στην κορυφή πρέπει να πάρει νίκες. Ο αγώνας με τους «ερυθρόλευκους» παρά τις δυσκολίες μοιάζει must win για τη «Μεγάλη Κυρία».

Στον αγώνα της 6ης αγωνιστικής που έγινε στις 13 Νοεμβρίου 2020 η Ανόρθωσις κέρδισε με 3-1 στο «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ».

ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ «ΑΦΡΟΔΙΤΗ»: Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ

Τόσο οι «γαλάζιοι» της Πάφου, όσο και οι «πράσινοι» της Δερύνειας θα διεκδικήσουν το τρίποντο. Ο αγώνας στην Πάφο είναι τριπλής παραλλαγής άνκαι ο Green Air Παφιακός μέσα στην έδρα του είναι πανίσχυρος.

Η ομάδα του Κυριάκου Καμπερίδη που ενδέχεται να είναι ενισχυμένη με τον Ελλαδίτη Άκη Ασπιώτη που επέστρεψε στην ομάδα μετά από ένα χρόνο δεν θέλει να χάσει την επαφή της με την Ομόνοια. Γι’αυτό η νίκη είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Η Αναγέννηση Δερύνειας είναι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα που μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε. Η αποστολή στην μακρινή Πάφο αποσκοπεί στο βαθμολογικό κέρδος αφού η ομάδα του Γ. Μέλκα δεν θέλει να διακινδυνέψει την πεντάδα ενώ βλέπει και πιο ψηλά από την 4η θέση.

Σε αγώνα για την 6η αγωνιστική που έγινε στις 13 Νοεμβρίου 2020 ο Green Air Παφιακός κέρδισε στην Κλειστή Αίθουσα Δερύνειας με 1-3 σετ.

ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ «ΦΩΤΗ ΠΙΤΤΑ»: ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡ. – ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ

Αγώνας που μπορεί να προσφέρει πολλές συγκινήσεις με απρόβλεπτη έκβαση κρίνουμε ότι είναι ο αγώνας στην Κλειστή Αίθουσα «ΦΩΤΗ ΠΙΤΤΑ» στο Γυμνάσιο Φρενάρους. Ολυμπιάς Φρενάρους και ΑΕ Καραβά είναι πάνω – κάτω τις ίδιας δυναμικότητας και το αποτέλεσμα μπορεί να δημιουργήσει ντόμιμο ανακατατάξεων στην «κάτω ζώνη».

Η Ολυμπιάς Φρενάρους παλεύει κάθε αγώνα και στην έδρα της είναι ισχυρή. Τυχόν νίκη των «μαυροκόκκινων» ίσως τους ανεβάσει στη 7η θέση και περισσότερο ψυχολογικά.

Η ΑΕ Καραβά είναι πάρα πολύ υπολογίσιμη ομάδα και αγωνίζεται παντού για το κέρδος. Η έλευση του Κολομβιανού Adonis Herrera έδωσε ώθηση στην ομάδα που πάει στο Φρέναρος για το τρίποντο. Τυχόν νίκη της προσφυγικής ομάδας ίσως φέρει τριπλή ισοβαθμία με Ολυμπιάς Φρ. και ΑΠΟΕΛ, τρεις αγώνες πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας της σεζόν.

Στον αγώνα της 6ης αγωνιστικής η Ολυμπιάς Φρενάρους κέρδισε με 2-3 στο Αθλητικό Κέντρο «ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ».

Με το πέρας της 14ης αγωνιστικής η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:

Oμόνοια (12) 12-00 36-08 33
Green Air Παφιακός (13) 10-03 34-14 32
Ανόρθωσις (12) 10-02 31-12 29
Αναγέννηση Δερ. (12) 07-05 25-19 22
Ε.Ν.Π. (13) 07-06 27-29 19
N. Papas Group Νέα Σαλαμίνα (13) 06-07 25-30 15
ΑΠΟΕΛ (12) 02-10 15-32 07
Oλυμπιάς Φρ. (12) 02-10 14 – 34 07
Α.Ε. Καραβά (13) 00-13 10-39 04

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ