aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΒόλεϊ: Κέρδισε το Ισραήλ και βλέπει πρόκριση η Κύπρος

Βόλεϊ: Κέρδισε το Ισραήλ και βλέπει πρόκριση η Κύπρος

Mάγκες οι παίκτες της Εθνικής μας πέτυχαν το πρώτο από τα τρία βήματα για την πρόκριση στο final – four του Silver League.

Την Παρασκευή 28 Μαϊου στην 4η αγωνιστική – πρώτη στη διοργάνωση της Δανίας επικράτησε της Εθνικής Ισραήλ με 3-0 σετ και αναπτέρωσε τις ελπίδες της. Η Εθνική ήταν καταπληκτική κερδίζοντας σε 79 λεπτά τον αγώνα. Στο πρώτο σετ μετά τα αρχικά στάδια η ομάδα του Cannestracci έπαιξε εκπληκτικό βόλεϊ και προηγήθηκε 19-13. Οι Ισραηλινοι πίεσαν μείωσαν στον πόντο 22-21 αλλά με σωστές επιλογές κερδίσαμε 25-23 και προηγηθήκαμε με 1-0 σετ.

Στο δεύτερο σετ η Εθνική έδειξε ψυχή, αφού το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι. Οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν 14-16, όμως οι διεθνείς μας αντέδρασαν προηγήθηκαν 19-18 με τον κορυφαίο Νικόλα Ελευθερίου. Το σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά η Εθνική με «αιχμή» ξανά τον Ελευθερίου κέρδισε 25-23 και ξέφυγε με 2-0 σετ.

«Χάρμα ιδέσθαι» ήταν η Εθνική στο τρίτο σετ. Από την αρχή έλεγξε το σετ και βρισκόταν στην πρωτοπορία. Η καλή μας απόδοση έφερε αποτέλεσμα και προηγηθήκαμε με έξι πόντους 20-13 απέναντι στους ανήμπορους Ισραηλινούς για να κερδίσουμε 25-17 και να τελειώσουμε τον αγώνα με 3-0 σετ.

Κορυφαίος για την Εθνική μας ήταν ο Νικόλας Ελευθερίου που για δεύτερο σερί αγώνα «σκότωσε» τους Ισραηλινούς, ενώ από 11 πόντους είχαν οι Σωτήρης Σιαπάνης και Χρίστος Προδρόμου.

Επόμενο κρίσιμο ραντεβού μέχρι το επόμενο το Σάββατο στις 20:00 απέναντι στη Δανία.

ΙΣΡΑΗΛ: Katzelenson 1, Hersko 6, Batchkala 7, Ido 4, Sokolov 9, Goldrin 5 – Λλιμπερο 1: Roitman – Aλλαγές: Οsokin 1, Saada 5, Zim 2.

ΚΥΠΡΟΣ (J.CANNESTRACCI): A. Σαββίδης 7, Χρυσοστόμου, Προδρόμου 11, Αλεξίου 10, Σιαπάνης 11, Ελευθερίου 17 – Λίμπερο: Αντωνίου – Αλλαγές: Γεωργίου, Στρουγκάρεβιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ