aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΒόλεϊ γυναικών: Δεύτερη πράξη ημιτελικών «φωτιά»

Βόλεϊ γυναικών: Δεύτερη πράξη ημιτελικών «φωτιά»

Το ζευγάρι του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Γυναικών βγαίνει το Σάββατο 24 Απριλίου 2021. Οι Property Gallery Απόλλων και Oλυμπιάδα Ν. εξασφάλισαν το προβάδισμα στους αγώνες της Τετάρτης με εκτός έδρας νίκες και θα επιδιώξουν να σφραγίσουν την πρόκριση στον Τελικό. Η πρωταθλήτρια Robo Markets ΑΕΛ και η Ανόρθωσις όμως έχουν διαφορετική άποψη.

«ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΕΝΑ»:Property Gallery ΑΠΟΛΛΩΝ – Robo Markets ΑΕΛ

Πολλές συγκινήσεις θα μας προσφέρει το λεμεσιανό ντέρμπι Property Gallery Απόλλων – Robo Markets ΑΕΛ. Το ντέρμπι που αρχίζει στις 20:00 κρίνει την πρόκριση στον Τελικό και όλα είναι ρευστά.

Ο Property Gallery Απόλλων «χάλασε» τη γιορτή της Robo Markets ΑΕΛ για την κατάκτηση του 30ου πρωταθλήματος την Τετάρτη, αφού την κέρδισε στο «ΝΙΚΟΣ ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΗΣ» 3-2 με ανατροπή μάλιστα. Στόχος στην έδρα του να «καθαρίσει» την πρόκριση για τον Τελικό και να βρεθεί ξανά εκεί μετά το 2017 όταν κατέκτησε το Κύπελλο απέναντι στην Ανόρθωση. Μοναδική απουσία θα είναι η Κατερίνα Λάμπρου.

Η αρχηγός του Property Gallery Απόλλων και της Εθνικής μας Άντρη Ιορδάνους μιλώντας για τον αγώνα τόνισε ότι είναι ένας ακόμα «τελικός» και η νίκη με 3-2 έστω και εάν την πετύχαμε εκτός έδρας δεν λέει κάτι για εμάς. Πάμε για νέα νίκη και να ολοκληρώσουμε την πρόκριση.

Η Robo Markets ΑΕΛ μετά την κατάκτηση του 30ου πρωταθλήματος θέλει και το 29ο Κύπελλο. Για να το πετύχουν όμως οι «γαλαζοκίτρινες» χρειάζεται να κερδίσουν μέσα στο «ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΕΝΑ». Η ήττα στον πρώτο αγώνα με 2-3 έφερε τις «λέαινες» σε μειονεκτική θέση όμως η ομάδα του Στέλιου Μασιά έχει όλα τα φόντα να πάει στο γήπεδο του Απόλλωνα και να κερδίσει. Σαφώς όμως χρειάζεται την καθαρή νίκη με 3-0 ή 3-1.

H διεθνής παίκτρια της Robo Markets ΑΕΛ Σκεύη Πεχλιβάνη, μιλώντας για τον ημιτελικό ανέφερε ότι «Σίγουρα θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος απώτερος σκοπός είναι η κατάκτηση του νταμπλ. Δεν υποτιμούμε κανένα και τίποτα και γνωρίζουμε τις δυσκολίες του αγώνα. Είμαστε έτοιμες να υλοποιήσουμε και αυτό το στόχο αφού ο πρώτος υλοποιήθηκε. Θα παλέψουμε για να βρεθούμε στο Μεγάλο Τελικό».

«ΝΕΑΠΟΛΗ / ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»: ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν. – ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ

Η δεύτερη πράξη του προσφυγικού ντέρμπι στους ημιτελικούς θα παιχθεί το Σάββατο στις 19:00 στην προσωρινή έδρα της Ολυμπιάδας Ν. «ΝΕΑΠΟΛΗ / ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ». Ολυμπιάδα Ν. και Ανόρθωσις θα διεκδικήσουν με πείσμα την πρόκριση στον Τελικό της Μεγάλης Τρίτης.

Η Ολυμπιάδα θέλει ένα τίτλο φέτος και έχει τον πρώτο λόγο αφού παίζει στην έδρα της ενώ κέρδισε στο «ΣΩΤΗΡΙΟ» την Τετάρτη. Ο κόουτς Γ. Νικολάκης προετοιμάζει το πλάνο του με στόχο νέα νίκη. Η Ολυμπιάδα προκρίθηκε για τελευταία φορά σε Τελικό τη σεζόν 1990-91, 30 χρόνια πριν δηλαδή, αλλά έχασε στον Τελικό από την ΑΕΛ 3-1 σετ.

Η διεθνής πασαδόρος Ιωάννα Λεωνίδου μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ανέφερε ότι «θέλουμε την πρόκριση στον Τελικό του Κυπέλλου και θα αντιμετωπίσουμε την Ανόρθωση σαν να είμαστε στο 0-0 και όχι με το προβάδισμα που έχουμε. Στόχος είναι το Κύπελλο σε μια περίεργη χρονιά με συνεχόμενα παιχνίδια το τελευταίο διάστημα. Γνωρίζουμε ότι εάν η Ανόρθωσις κερδίσει το παιχνίδι τα πάντα θα κριθούν στο «χρυσό» σετ μια ρευστή διαδικασία.

H Aνόρθωσις βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο» αφού έχασε 0-3 την Τετάρτη στον πρώτο ημιτελικό. Ωστόσο, πάει στην Ακρόπολη για να «πληρώσει με το ίδιο νόμισμα» την Ολυμπιάδα και να βρεθεί ξανά σε Τελικό. Η Ανόρθωσις συμμετέχει άλλωστε από το 2016/2017 ανελλιπώς σε Τελικούς ενώ είναι η κάτοχος του τροπαίου το 2019 με νίκη επί της Robo Markets ΑΕΛ με 3-1 σετ.

Η Έρικα Ζεμπύλα ανέφερε ότι «δεν μας ενδιαφέρει πού παίζουμε. Θέλουμε να μπούμε δυνατά, να κοντρολάρουμε τον ρυθμό του αγώνα και να πάρουμε τη νίκη που θα μας οδηγήσει στον Τελικό. Θέλουμε να ξαναπαίξουμε στις 27 Απριλίου 2021».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ