aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΒόλεϊ Γυναικών: Αφεντικίνες της Λεμεσού οι γαλάζιες

Βόλεϊ Γυναικών: Αφεντικίνες της Λεμεσού οι γαλάζιες

«Αφεντικίνες» στο Λεμεσιανό ντέρμπι είναι οι «αμαζόνες» του Property Gallery Απόλλων. Σε ένα πολύ ωραίο ντέρμπι με ανατροπές, η ομάδα του Γιάννη Γιαπάνη κέρδισε για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Γυναικών  την Robo Markets ΑΕΛ στο «ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΡΕΝΑ» σε ένα αγώνα όπου και στα τρία σετ ανέτρεψε το σκορ.

Οι «γαλάζιες» μείωσαν στο -2 από την κορυφή όπου βρίσκεται η Robo Markets ΑΕΛ που δέχθηκε την πρώτη ήττα.  Στον άλλο αγώνα της Τρίτης, η Ολυμπιάδα Ν. κέρδισε την ΑΕΚ με 3-0 και βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Ο αγώνας UCLan Cyprus ΘΟΙ Αυγόρου – Ανορθώσεως αναβλήθηκε. Ρεπό στην 7η αγωνιστική είχε η Lemesos Volleyball.

«Γαλάζιο» το Λεμεσιανό με ανατροπές
ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΕΝΑ»: Property Gallery ΑΠΟΛΛΩΝ – Robo Markets ΑΕΛ 3-0 (25-21,25-23, 25-23)
Οι «αμαζόνες» του Property Gallery Απόλλων κράτησαν την έδρα τους και απέδειξαν στο Λεμεσιανό ντέρμπι ότι θα διεκδικήσουν με πείσμα τον τίτλο. Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Γυναικών επικράτησαν την Τρίτη της Robo Markets ΑΕΛ με 3-0 σε 90’ στο «ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΕΝΑ» και την υποχρέωσε στην πρώτη  της ήττα. Η ομάδα του Γ. Γιαπάνη κέρδισε με ανατροπές, αφού και στα τρία σετ έμεινε πίσω στο σκορ αλλά τα κατέκτησε.  H Robo Markets ΑΕΛ έφθασε κοντά στη νίκη και στα τρία σετ, αλλά δεν τα κατάφερε και δέχθηκε  την πρώτη της ήττα, ωστόσο παραμένει ακόμα στην κορυφή.

Η Robo Markets ΑΕΛ διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα 2-3 πόντων, 14-17. Ωστόσο, ο Property Gallery Απόλλων μείωσε σε απόσταση αναπνοής 17-18. Οι «γαλάζιες» ανέτρεψαν τα δεδομένα στο σετ αφού προσπέρασαν με 22-20 για να κερδίσουν 25-21 σε 28’ και να προηγηθούν 1-0.

Η ομάδα του Στ. Μασιά μπήκε καλύτερα στο δεύτερο σετ και βρέθηκε στο +4 04-08, αλλά όπως και στο πρώτο σετ οι παίκτριες του Γιάννη Γιαπάνη μείωσαν στον πόντο, αλλά η Robo Markets ΑΕΛ αύξησαν εκ νέου στους τρεις 07-10.  Το ντέρμπι ήταν για γερά νεύρα με τον Property Gallery Απόλλων να ισοφαρίζει 13-13, αλλά την Robo Markets ΑΕΛ να επανακτά το μικρό προβάδισμα στο σκορ 16-19 και 17-20. Οι «γαλάζιες» δεν έχασαν την επαφή τους με το σκορ αφού μείωσαν σε 21-22 αλλά οι «γαλαζοκίτρινες»  είχαν το προβάδισμα. Η ομάδα του Γ. Γιαπάνη πήρε για λογαριασμό της το προβάδισμα 23-22 για να κερδίσει σε 31’ 25-23 και να πάρει σαφές προβάδισμα στο ντέρμπι με 2-0 σετ.

Με το βάρος του 0-2 η Robo Markets ΑΕΛ έδειξε να αντιδρά και ανέλαβε την πρωτοβουλία με το υπέρ της 06-12. Ο Property Gallery Απόλλων επιχείρησε να επιστρέψει και μείωσε στους 4 10-14. Oι «γαλαζοκίτρινες» φάνηκαν να ελέγχουν το τρίτο σετ 11-16 και 15-20 σε ένα κρίσιμο σημείο. Ωστόσο, για τρίτο συνεχές σετ ο Property Gallery Απόλλων αντέδρασε και ισοφάρισε 20-20. Οι δυο ομάδες τα έδωσαν όλα για την επικράτηση στο σετ και ο αγώνας πήγαινε πόντο – πόντο. Η Robo Markets ΑΕΛ προηγήθηκε 21-22, αλλά ο Property Gallery Απόλλων προηγήθηκε 24-23 για να πάρει το σετ με 25-23 σε 34’ κερδίζοντας το Λεμεσιανό ντέρμπι με 3-0 σετ.

Property Gallery ΑΠΟΛΛΩΝ(Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Κωνσταντίνου, Kriskova, Lavruk, Ιορδάνους, Λάμπρου, Ventura – Λίμπερο: Χριστοφόρου –Αλλαγές: Σιμανόφσκι.
Robo Markets ΑΕΛ(ΣΤ. ΜΑΣΙΑΣ):Janara, Πεχλιβάνη, Σπύρου, Κατσουνωτού, da Silva, Παύλου – Λίμπερο 1: Κοκκή, Λίμπερο 2: Κωνσταντίνου – Αλλαγές: Gryban – Στεφανίδη.

Εύκολα, απλά και τρίποντο
«ΝΕΑΠΟΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»: ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν. – ΑΕΚ 3-0 (25-15,25-10,25-10)
Εύκολα η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως κέρδισε στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α  Κατηγορίας Γυναικών την ΑΕΚ με 3-0  σε 55’ και έμεινε στη 2η θέση του πίνακα. Η ομάδα του Γ. Νικολάκη που έκανε και ροτέϊσιον βλέπει πλέον τη συνέχεια. Η ΑΕΚ μετά από απραξία επανήλθε στη δράση , αλλά η διαφορά δυναμικότητας με την Ολυμπιάδα ήταν εμφανής μένοντας στην 5η θέση.

Η ομάδα του Γ. Νικολάκη έπαιξε ωραίο βόλεϊ στο πρώτο σετ κερδίζοντας με 25-15 σε 18’. Η ομάδα της Νεάπολης συνέχισε και στο δεύτερο σετ στον ίδιο ρυθμό και προηγήθηκε 16-09. Το ταμπλό έδειξε 21-10 με την προσφυγική ομάδα να κερδίζει τελικά με 25-10 σε 18’ και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0 σετ.

Δυνατό «μπάσιμο» της Ολυμπιάδας Ν. στο τρίτο σετ με ένα αρχικό 05-00 και το σκορ να διαμορφώνεται στο 10-02. Η ομάδα του Γ. Νικολάκη ξέφυγε με 13 -03 και δεν απειλήθηκε αφού προηγήθηκε 18-03 «έκλεισε» το σετ με 25-10 σε 19’ εξασφαλίζοντας τη νίκη με 3-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν.(Γ. ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ): Donchuk, Hudima, Cudworth, Mudritskaya, Πέτρου, Μανίταρου – Λίμπερο 1: Κούτα,  Λίμπερο 2: Χρ. Μαραγκού. – Αλλαγές: Χριστοφορίδου, Σιάγια, Διάκου, Χαραλαμπίδου.
ΑΕΚ(Σ. ΤΣΑΓΓΑΡΙΔΟΥ): Δημητρίου, Χαραλάμπους, Στυλιανού, LeMay, Χατζηπέτρου, Ιωάννου – Λίμπερο: – Αλλαγές: Λευκαρίτη.

Aρχή στο Β’ Γύρο
Την ερχόμενη Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2020 συνεχίζεται το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Γυναικών με την 8η αγωνιστική, και πρώτη του β’ γύρου της κανονικής διάρκειας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους αγώνες: UCLan Cyprus ΘΟΙ Αυγόρου – Robo Markets ΑΕΛ στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου, Property Gallery Απόλλων – ΑΕΚ στο «ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΡΕΝΑ» και Oλυμπιάδα Ν. – Lemesos Volleyball στην Αίθουσα «ΝΕΑΠΟΛΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ». Ρεπό έχει στην 8η αγωνιστική η Ανόρθωσις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ