aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΒόλεϊ: Έχουμε ντέρμπι με την πρώτη

Βόλεϊ: Έχουμε ντέρμπι με την πρώτη

Mε πολλές υποσχέσεις αρχίζει το 45ο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών. Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής θα γίνουν τρεις αγώνες εκ τν οποίων οι δυο αποτελούν σπουδαία παιχνίδια αφού κοντράρονται τέσσερεις παραδοσιακές δυνάμεις. Σε πρώτο πλάνο είναι το ντέρμπι Ανόρθωσις – Ομόνοια στο «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ», ενώ κανένας δεν μπορεί να παραβλέψει το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Παφιακός στο «ΛΕΥΚΟΘΕΟ / ζωντανά από την Cablenet Sports 3 HD). Το δικό του ενδιαφέρον συγκεντρώνει και ο αγώνας στη Δημοτική Αίθουσα Παραλιμνίου μεταξύ Ε.Ν.Π. – ΑΕ Καραβά.

Όλοι οι αγώνες θα αρχίσουν στις 20:00. O τέταρτος αγώνας της 1ης αγωνιστικής μεταξύ Νέας Σαλαμίνας – Αναγέννησης Δερ. Θα διεξαχθεί την Τρίτη 26 Οκτωβρίου στις 20:00.

«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ

Όταν οι δυο ομάδες συναντιόνται τα πάντα είναι πιθανά. Στην πρεμιέρα «Μεγάλη Κυρία» και «πράσινοι» θέλουν να αρχίσουν ιδανικά με τρίποντο. Η Ανόρθωσις στοχεύει τον τίτλο και για να το κατορθώσει οφείλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Η ομάδα του Κ. Χριστοφιδέλη παρουσιάζεται με νέο λουκ αφού πρόσθεσε τους ξένους T. Halanda (Σλοβάκος πρώην στο ΑΠΟΕΛ – ακραίος), Μ. Pepic (Βόσνιος διαγώνιος). Παράλληλα, ενισχύθηκε με τους Γιώργο Ζηκάκη (κεντρικός) και τον έμπειρο διεθνή πασαδόρο Ανδρέα Χρυσοστόμου. Επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια ο λίμπερο Γιώργος Πλατρίτης. Από την Ανόρθωση έφυγε ο Αυγουστίνος Σαββίδης.

Η Ομόνοια συνεχίζει το αήττητο και τη σεζόν 2021 -2022 μετά την κατάκτηση του Σούπερ – Καπ. Οι νταμπλούχοι πάνε στη Λεμεσό για τη νίκη. Η ομάδα του Σ. Σάββα είναι ενισχυμένη με τον Ρώσο D. Leontyev, τον Μολδαβό M. Lescov και τον Βραζιλιάνο πρώην του Παφιακού E. Souza. Επέστρεψε μετά από 3 χρόνια ο λίμπερο Μαρίνος Παπαχριστοδούλου.

Η Επιτροπή Διαιτησίας όρισε τους:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Α’ Α. Δανιήλ –Β’ Μ. Αντώρκας

ΕΠΟΠΤΕΣ: Α’ Ι. Σοφοκλέους – Β ‘ Α. Αντωνίου

ΣΗΜΕΙΩΤΕΣ: A’E. Σιαπάνη – Β’ Μ. Παπαμιχαήλ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Σ. Σεργίου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Α. Κεφάλας

«ΛΕΥΚΟΘΕΟ»: ΑΠΟΕΛ – ΠΑΦΙΑΚΟΣ

Σημαντικό παιχνίδι για «γαλαζοκίτρινους» και «μπλε» ειδικά όταν πρόκειται για πρεμιέρα. Τόσο το ΑΠΟΕΛ όσο και ο Παφιακός θα τα δώσουν όλα για το τρίποντο αφού θα ζητήσουν τη διάκριση και τίτλο φέτος.

Το ΑΠΟΕΛ με προπονητή τον Παύλο Κωνσταντίνου ενισχύθηκε με τον έμπειρο διεθνή Λετονό ακραίο Τ. Vanags, τον διεθνή Αργεντινό διαγώνιο (πρώην της Ανόρθωσης) B. Romanouti και διατήρησε τον Λετονό πασαδόρο J. Jansons. Επίσης απέκτησε τους έμπειρους κεντρικούς Χρίστο Αντωνιάδη και Αυγουστίνο Παναγιωτίδη από Ομόνοια και Νέα Σαλαμίνα αντίστοιχα, ενώ επέστρεψε από την Ολυμπιάς Φρενάρους μετά από τρία χρόνια ο έμπειρος Κωνσταντίνος Πέτρου. Από το ρόστερ έφυγαν οι νεαροί Κανάρης Μιχαήλ και Στέφανος Χαριδήμου (συνεχίζουν στον Πήγασο Πολίχνης στην Preleague), o Kυριάκος Χριστοφορίδης (πήγε για σπουδές) και οι Λούκας Σοφοκλέους (συνεχίζει στην ΑΕ Καραβά), Ματθαίος Αβερκίου (στην Ε.Ν.Π.).

Ο Παφιακός με προπονητή τον Κυριάκο Καμπερίδη θέλει το κάτι παραπάνω φέτος και ενισχύθηκε αισθητά στις μεταγραφές πριοσθέτοντας λατινοαμερικάνικο χρώμα στην ομάδα του. Απέκτησε τον Αργεντινό ακραίο M. Viller και τον Βραζιλιάνο επίσης ακραίο Renan ενώ παρέμεινε ο διεθνής Ελλαδίτης ‘Ακης Ασοπιώτης. Η ομάδα της Πάφου ενισχύθηκε με τον διεθνή κεντρικό Γιώργο Χρυσοστόμου και απέκτησε τον πασαδόρο Αντώνη Χριστοφή.

Η Επιτροπή Διαιτησίας όρισε τους:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Α’ Χ. Μαϊφόσιης – Β’ Σ. Φλουρής

ΕΠΟΠΤΕΣ: Α’ Χ. Μητροφάνους – Β’ Σ. Τζιακούρης

ΣΗΜΕΙΩΤΕΣ: Α ‘ I. Tοφής –Β’ Σ. Καιμακλιώτη

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Π. Τοφή

ΠΑΡΣΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Τ. Σαββίδης

Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την Cablenet Srpots 3 ΗD

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Ε.Ν.Π. – ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ

Η πρεμιέρα πάντα κρύβει παγίδες. Αυτό το γνωρίζουν πάντα πολύ καλά Ε.Ν.Π. και ΑΕ Καραβά που θα συναντηθούν στο Παραλίμνι. Στόχιος το τρίποντο για καλή αρχή.

Η Ένωση μετά την παρουσία στο Σούπερ – Καπ θέλει μια πολύ καλή πορεία με προπονητή τον Ελλαδίτη Κ. Μαρκάκη. Οι «βυσσινί» διατήρησαν τους Cutinho και Αcosta στο δυναμικό τους και έφεραν τον Ελλαδλίτη πασαδόρο Θ. Μαρούλη. Πολύ καλές μεταγραφές αποτελούν οι διεθνείς νεαροί Κ. Ιακώβου (κεντρικός) και Ο. Σαββίδης (ακραίος) από Αναγέννηση και Παφιακό αντίστοιχα, αλλά και ο κεντρικός Ματθαίος Αβερκίου (έπαιζε στο ΑΠΟΕΛ).

Η ΑΕ Καραβά που έμεινε την τελευταία στιγμή στην Α Κατηγορία θέλει να είναι υπολογίσιμη και να κάνει ζημιές φέτος. Προπονητής είναι ο πρώην παίκτης της ομάδας αλλά και της Ανόρθωσης Adonis Herrera. Διατήρησε στο ρόστερ τον έμπειρο V. Ramma ενώ πρόσθεσε στο δυναμικό της τον ικανότατο διαγώνιο Λούκα Σοφοκλέους (Ν. Σαλαμίνα και ΑΠΟΕΛ). Στην ομάδα θα αγωνιστεί ο νεαρός Κολομβιανός ακραίος Αlex Herrera ενώ αποκτήθηκαν ακόμα οι Κ. Καλαφάτης, Μοσχοβάκης (επέστρεψαν ), Α. Βαρνάβα (από Νέα Σαλαμίνα) και οι νεαροί διεθνείς με την U18 Δ. Μυλωνάς, Γ. Χαρμανής από την Ανόρθωση.

H Επιτροπή Διαιτησίας όρισε τους:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Α’ Α. Κωνσταντινίδης Β’ Μ. Κοκκωνή

ΕΠΟΠΤΕΣ: A’ Π. Σαράντης – Β’ Α. Ζορλής

ΣΗΜΕΙΩΤΕΣ: Α’ Μ. Κασιούρη – Β ‘Φ. Στέκα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Α. Κολοκοτρώνης

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ Β. Γεωργίου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ