aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΤο «πάρε - δώσε» στο πρωτάθλημα Α Γυναικών

Το «πάρε – δώσε» στο πρωτάθλημα Α Γυναικών

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε το μετεγγραφικό παζάρι στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Γυναικών αφού πολλές ομάδες είτε άλλαξαν φιλοσοφία, είτε ενισχύθηκαν τρομερά. «Πρωταθλήτρια» των μεταγραφών θεωρείται η Ολυμπιάδα, αλλά τρομερές μεταγραφές έκανε ο Korantina Homes Παφιακός. Μέσα από τη στήλη κάνουμε ένα φλας – μπακ των μεταγραφών που έκαναν οι ομάδες της Α Κατηγορίας Γυναικών.

Η σειρά είναι με βάση τη βαθμολογική θέση των ομάδων μετά τη 2η αγωνιστική

Ολυμπιάδα Ν.

Η πρωταθλήτρια των μεταγραφών άλλαξε πολλά σε σύντομο διάστημα. Έφερε στην Κύπρο ξανά το αστέρι Veronica Hundima. Aπέκτησε την Κροάτισσα Tea Juric και ανανέωσε με την Αμερικανίδα Αlli Cudworth. Απ ‘εκεί και πέρα έφερε στο «Νεάπολη Επιστροφή τις διεθνείς Σοφία Μανίταρου και Ιωάννα Λεωνίδου και χτύπησε μεγάλα ταλέντα, όπως Δέσποινα Σιμανόφσκι, Βαλέρια Σιακίδου – Παπακυριακού, Παναγιώτα Νικολάου, Άννι Σιάγια, Χριστίνα Χριστοφορίδου και Άντρεα Ντομπρασίνοβις. Ο Ελλαδίτης προπονητής Θανάσης Κατσιγιάννης αποχαιρέτησε και ανέλαβε ο πρώην Ομοσπονδιακός Κωστάκης Παναγίδης.

Ανόρθωση

Η κυπελλοπρωταθλήτρια και σούπερ – πρωταθλήτρια Ανόρθωση δεν κινήθηκε ιδιαίτερα στο μεταγραφικό παζάρι. Απέκτησε την Αμερικανίδα Μ. Taylor και επανέφερε στο ρόστερ την πολύπειρη Natalya Βratunhina.

Robo Markets ΑΕΛ

H Robo Markets ΑΕΛ που εντυπωσιάζει μέχρι τώρα απέκτησε την Ουκρανή Kataryna Dudnikova, την Βραζιλιάνα F. Stedile, ενώ πολιτογραφήθηκε Κύπρια η πολύπειρα Myra Στεφανίδη – Gryban. Προπονητής ανέλαβε ο εξαιρετικός Στέλιος Μασιάς.

Property Gallery Απόλλων

Διαφορετικό πρόσωπο παρουσιάζει ο Property Gallery Απόλλων. Ο Dimitri Letsiev έβαλε τις πινελιές του και οι «γαλάζιες» απέκτησαν τις Ripnaya (γνωστή και μη εξαιρετέα), Shaidulina , την Αμερκανίδα Jenkins και την Κροάτισσα πασαδόρο Marcela Saini. H oμάδα της Λεμεσού απέκτησε την Ελεάνα Πέτρου από τον ΑΠΟΚ και την Έφη Πέτρου.

Korantina Homes Παφιακός

Ο Γιάννης Γιαπάνης επέστρεψε στο γυναικείο πρωτάθλημα και πήρε μαζί του στην Πάφο σπουδαίο υλικό. Η αρχηγός της Εθνικής Άντρη Ιορδάνους εντάχθηκε στον Korantina Homes Παφιακό. Την ακολούθησε η λίμπερο, μέχρι πέρσι στην Robo Markets ΑΕΛ Έβελιν Στεφάνου και η Δέσποινα Κωνσταντίνου. Παράλληλα, στο «Αφροδίτη» υπάρχει λάτιν χρώμα με τις Βραζιλιάνες De Souza, Da Silva, το νέο απόκτημα D. Batista. Επίσης, στο ρόστερ βρίσκεται η Σέρβα Stanimirovic.

AEK Λάρνακας

Η ΑΕΚ Λάρνακας άλλαξε φιλοσοφία φέτος. Οι «κιτρινοπράσινες» δεν έκαναν ανοίγματα και εμπιστεύτηκαν τις τύχες τους στον Χρ. Αμύρωτο που προέρχεται από την ομάδα. Στο μεταγραφικό παζάρι επανέφεραν την Αμερικανίδα Jordan Scott και έδωσαν τα «κλειδιά» στην 19χρονη Σέρβα Α. Slankamerac. Από την κυπριακή αγορά απέκτησαν την Βάσω Χαραλάμπους.

UCLan ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ

Η ομάδα του UCLan Cyprus ΘΟΙ Αυγόρου εμπιστεύτηκε την ομάδα στον Ελλαδίτη Περόπουλο. Στις τάξεις της εγγράφηκαν δύο ελληνίδες Ειρήνη Ζυμαράκη, Ελένη Μπλιάτζιου, τρεις Σέρβες οι A. Jocic, η Μ. Radisic, ενώ την 31η Οκτωβρίου ενέγραψε την Σέρβα Ν. Skaric. Η ομάδα διατήρησε το υλικό της.

Ομόνοια

Η «σταχτοπούτα» της ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας διατήρησε το υλικό με το οποίο αγωνίστηκε στη Β Κατηγορία. Κράτησε τις Popolitova και Proovel και ενισχύθηκε με νεαρές Ελλαδίτισσες όπως τις Χρ. Mαργιόλα, Τσίρακου και πήρε από την Αναγέννηση Δερύνειας την Κική Αντωνίου. Προπονητής παραμένει ο Νίκος Στυλιανίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ