aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣΤο ντέρμπι στο Θεμιστόκλειο και η τοπική μάχη στη Δερύνεια

Το ντέρμπι στο Θεμιστόκλειο και η τοπική μάχη στη Δερύνεια

Η διοργάνωση που είθισται αποκαλείται αυτή των εκπλήξεων αρχίζει. Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 θα γίνουν δυο αγώνες για το Κύπελλο ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας με ώρα έναρξης (20:00). Η Ανόρθωση αντιμετωπίζει την Pokka ΑΕ Καραβά και η Αναγέννηση Δ. την Ένωση.

Οι αγώνες είναι για την προημιτελικά φάση. Με φάση απόφαση της ΚΟΠΕ το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια θα διεξαχθεί την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, ενώ ο αγώνας Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα-Green Αir Παφιακός θα γίνει του χρόνου… και συγκεκριμένα στις 30 Ιανουαρίου 2017.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ-POKKA AE KAΡABA (20:00)

Μόλις την περασμένη Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου τα είπαν οι δυο ομάδες σε εξ αναβολής αγώνα για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σε τρεις μέρες μέσα αγωνίζονται πάλι για το Κύπελλο. Τα δεδομένα όπως και το γήπεδο είναι διαφορετικά. Την Παρασκευή έπαιξαν στο «Σπύρος Κυπριανού» (έδρα της Pokka ΑΕ Καραβά), τη Δευτέρα παίζουν στο Θεμιστόκλειο (έδρα της Ανόρθωσης). Οι δυο ομάδες ψάχνουν το αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου.

Η γηπεδούχος Ανόρθωση έχασε στο πρωτάθλημα από την Pokka ΑΕ Καραβά με 1-3 αφού δεν εκμεταλλεύτηκε το καλό της ξεκίνημα και το νικηφόρο πρώτο σετ. Στόχος της ομάδας του Αντώνη Παπαδόπουλου η νίκη με καθαρό σκορ για να αυξήσει τις ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά. Αμφίβολος για τον αγώνα παραμένει ο Βλάντο Κνέζεβιτς που υπέστη διάστρεμμα και δεν αγωνίστηκε στον αγώνα της Παρασκευής.

Στη διάθεσή του ο Ελλαδίτης κόουτς θα έχει τους: 1. Φάϊφερ, 2. Αυγ. Σαββίδης, 3.Αυγ. Παναγιωτίδης, 4. Π. Χρυσοστόμου, 5. Μ. Αθανασίου, 6. Μ. Στρουγκάρεβιτς, 7. Ανδρ. Σπύρου, 8. Ντ. Πάντιτς, 9. Βλ. Κνέζεβιτς (αμφίβολος), 10. Γ. Κοντός, 11. Κ. Παπαϊωάννου, 11. Γ. Μοσχοβάκης,13. Ρ. Χουόζας.

Η Pokka ΑΕ Καραβά μετά τη νίκη της στον αγώνα της Παρασκευής και μάλιστα με ανατροπή πάει στο Θεμιστόκλειο να παλέψει για το αποτέλεσμα που θα της αφήνει ανοικτή την πόρτα της πρόκρισης. Ο Ντ. Λέτσιεφ βλέπει την ομάδα του να ανεβαίνει ενώ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Στη διάθεσή του θα βρίσκονται οι: 1. Xρ. Αντωνιάδης, 2. Χ. Ζορπής, 4. Γ. Κοσιάρης, 6. Β. Αχιλλέως,, 7. Στ. Χαριδήμου, 8. Χατζηβασίλης,, 9. Ι, Χατζηφιλίππου, 10. Α. Χριστοφή, 11. Ρ. Σάντζεθ, 13. Αντ. Λιοτατής, 17. Κ. Χατζηδαμιανού, 18. Β. Ράμμα.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ. – ΕΝΠ (20:00)

Τοπική μάχη με φαβορί όμως θα γίνει στο Γήπεδο Δερύνειας. Η εκπληκτική φέτος Αναγέννηση υποδέχεται την ουραγό ΕΝ Παραλιμνίου με στόχο το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά. Το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων, αλλά η Αναγέννηση με τη φόρα που έχει πάρει θεωρείται το μεγάλο φαβορί τόσο για τη νίκη όσο και για την πρόκριση. Η ομάδα του Γιάννη Μέλκα ζήτησε σοβαρότητα από τους παίκτες του ενόψει του επαναληπτικού της Παρασκευής (σ.σ. ο αγώνας εκείνος θα γίνει στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου). Εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες ο Ελλαδίτης κόουτς θα δει και πιο βαθιά στον πάγκο του ενόψει του αγώνα.

Η Αναγέννηση θα παραταχθεί με τους: 1. Oμ. Χομαγιούν, 2. Γκ. Μεντούριτς, 3. Κ. Αχιλλέως, 5. Θ. Θεοδούλου, 6. Ι. Σωτηρίου, 7. Ν. Ελευθερίου, 8. Κ. Πέτρου, 9. Ντας, 10. Κ. Χρυσοστόμου, 12..Κ. Ττόφιας, 14. Φιλίπας, 15. Χρ. Σωτηρίου, 17. Μ. Κουμής.

Η Ενωση θα πάει στην κοντινή Δερύνεια για να παλέψει αφού το Κύπελλο είναι διαφορετικός θεσμός και προσφέρεται για εκπλήξεις. Όλοι στην ομάδα γνωρίζουν ότι είναι το αουτσάιντερ, αλλά εφόσον είναι ανταγωνιστικοί ίσως τους βοηθήσει για τον επαναληπτικό στο Αυγόρου.

Ο Σερβοκύπριος κόουτς Ζόραν Λούκοβιτς χρησιμοποιεί όλο το ρόστερ του γι’ αυτό και τη Δευτέρα θα παίξει με τους: Λ. Λούκοβιτς, Λ. Λόντσαρ, Σ.Σπαρτιάτης, Στογιάκοφ, Ν. Λόντσαρ, Ερωτοκρίτου, Σάρδαλος, Μιχαήλ, Τσερκέζος.

Στον αγώνα που έγινε στο πλαίσιο της  5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών στις 25 Νοεμβρίου 2016 πάλι στο γήπεδο της Δερύνειας, η Αναγέννηση κέρδισε με 3-0 σετ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ