aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΤο έπος της Σουηδίας με τους Σωτήρη και Οδυσσέα

Το έπος της Σουηδίας με τους Σωτήρη και Οδυσσέα

H υπέρβαση έγινε και με το παραπάνω. Η 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Beach Volley U20 του Goteborg της Σουηδίας από τους Σωτήρη Σιαπάνη και Οδυσσέα Σαββίδη αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού βόλεϊ ανοίγοντας «λεωφόρους» για τις επόμενες διοργανώσεις.

Η επιτυχία στη Σουηδία είναι τεράστια και δείχνει την προοπτική που έχει το άθλημα στην Κύπρο. Μόνο περηφάνια νιώθουμε και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους δυο αθλητές στους προπονητές Βαγγέλη Κουτουλέα και Ανδρέα Σαββίδη (ήταν μαεστρικό το στήσιμό του στους αγώνες) και την Ομοσπονδία που πίστεψε στην επιτυχία αυτού του αθλήματος.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Βαγγέλης Κουτουλέας κάνοντας τον απολογισμό της φανταστικής αυτής πορείας ανέφερε: «Νιώθουμε περήφανοι για την επιτυχία. Χάσαμε στο μικρό τελικό αφού μας επηρέασε η κούραση και το άγχος, αλλά κάναμε την υπέρβασή μας». Ο κ. Κουτουλέας υπέδειξε ότι «ο Σωτήρης Σιαπάνης είναι γεννημένος το 2001 και ο Οδυσσέας Σαββίδης το 2002, άρα ανταγωνίστηκαν μεγαλύτερους σε ηλικία αντιπάλους. Παράλληλα, εμείς λόγω σάλας είχαμε λιγότερες ημέρες προετοιμασίας, ενώ οι αντίπαλοι ασχολούνται αποκλειστικά με το Beach Volley και μάλιστα σε αθλητικά σχολεία».

Πέντε νίκες σε οκτώ αγώνες
Οι Σιαπάνης και Σαββίδης έδωσαν στη Σουηδία οκτώ αγώνες και πέτυχαν πέντε νίκες. Την Πέμπτη στην πρεμιέρα χάσαμε από τους Τούρκους με 0-2. Αυτό όμως δεν πτόησε τους παικταράδες μας που έδωσαν «ρέστα» την Παρασκευή και υπέταξαν Σουηδούς (η ομάδα νούμερο 1 στο ταμπλό) και Ούγγρους με 2-1 σετ αντίστοιχα. Η πρόκριση από ένα ‘Ομιλο μεγαθηρίων ήταν υπερδίκαιη με αποτέλεσμα στη φάση των «24» να παίξουμε τη Λιθουανία. Εύκολη νίκη 2-0 και το κοντέρ έγραψε πρόκριση στους «16». Στη φάση αυτή αντιμετωπίσαμε μια υπερδύναμη του βόλεϊ την Πολωνία. Ε και…Οι Κύπριοι «μάγκες» τους έδωσαν και κατάλαβαν. Νίκη με 2-1 και γράφτηκε ιστορία. Πρόκριση στους «8». Στα προημιτελικά ανέμενε μια σπουδαία ομάδα η Ιταλία. Οι νεαροί μας έδωσαν τα πάντα απέναντι στους «ατζούρι» και με παλληκαρίσια εμφάνιση το έπος συνεχίστηκε. Η Κύπρος για πρώτη φορά στους «4» ενός Πανευρωπαϊκού σε οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα. Στα ημιτελικά περίμενε μια παγκόσμια υπερδύναμη η Ολλανδία. Ο 18χρονος Σωτήρης και ο 17χρονος Οδυσσέας «είδαν στα μάτια» τους «οράνιε» αλλά υπέκυψαν απέναντι σε μια σούπερ δύναμη με 0-2 σετ. Η τελευταία «παράσταση» για τους Σιαπάνη και Σαββίδη ήταν απέναντι στην έτερη ομάδα της Σουηδίας στο μικρό τελικό. Έδωσαν τα πάντα για να γραφτεί άλλη μια ολόχρυση σελίδα στο έπος με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου αλλά η κούραση και το άγχος μας άφησαν στην τέταρτη θέση.

Μπράβο λεβέντες!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ