aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤα… ψέματα τελείωσαν!

Τα… ψέματα τελείωσαν!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Έχουν γραφτεί και ειπωθεί σχεδόν τα πάντα για τον σπουδαίο επαναληπτικό αγώνα στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, τα οποία διάνθισαν και απέδωσαν στον μέγιστο βαθμό την τεράστια σημασία της μονομαχίας του ΑΠΟΕΛ με τη Ρόζενμποργκ.

Η αλήθεια είναι πως διακυβεύονται πολλά, πάρα πολλά. Οπότε απόψε είναι η ώρα των πράξεων εντός των τεσσάρων γραμμών. Εκεί όπου η μπάλα θα «καίει» και ως εκ τούτου θα φανούν τα πραγματικά όρια και οι αντοχές των πρωταγωνιστών.

Η αδρεναλίνη εκτοξεύτηκε στα ύψη, όπως και η πίστη για τη νίκη-πρόκριση. Ήρθε λοιπόν η στιγμή της αλήθειας ή καλύτερα «τα ψέματα τελείωσαν» για τους παίκτες και τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ.

Η αυτοπεποίθηση είναι στον μέγιστο βαθμό και άπαντες δηλώνουν πως έχουν προετοιμαστεί καταλλήλως για να ανατρέψουν το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1) και το μεσημέρι της Παρασκευής, ο σύλλογος να κλείσει μία θέση στην κλήρωση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι γαλαζοκίτρινοι γνωρίζουν πολύ καλά πως η πρωταθλήτρια Νορβηγίας δεν αποτελεί εύκολο αντίπαλο και έτσι επιβάλλεται να φανερώσουν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο, γιατί μονάχα έτσι θα αυξήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης που θα τους διασφαλίσει τουλάχιστον την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Κάτι που κυρίως από οικονομικής πλευράς κρίνεται ως αναγκαίο ώστε να μην μπει ο σύλλογος σε περιπέτειες.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει μεγάλη ανάγκη τα μπόνους της ΟΥΕΦΑ, αλλά και την τέταρτη σερί του παρουσία σε όμιλο ευρωπαϊκό διοργανώσεων. Για οικονομικούς λόγους και για το πρεστίζ, η αποψινή αναμέτρηση έχει πάρα πολύ ισχυρά κίνητρα. Για να ακριβολογούμε φέρει τον χαρακτηρισμό ως ο αγώνας της χρονιάς!

Ο Κρίστιανσεν δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα και ελπίζει πως οι παίκτες του θα βρεθούν σε καλύτερη βραδιά, θα έχουν πιο καθαρό μυαλό και περισσότερη συγκέντρωση. Θα αποδώσουν εν ολίγοις το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Η πίστη για την ανατροπή του αποτελέσματος στη Νορβηγία είναι διάχυτη και θα τονωθεί πολύ περισσότερο με την είσοδο των παικτών στον αγωνιστικό χώρο από τους χιλιάδες ΑΠΟΕΛίστες που θα πάρουν θέση «μάχης» στις εξέδρες του σταδίου της πρωτεύουσας και θα… βγάλουν το λαρύγγι τους.

Ο Βάτερμαν θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Καρλάο-Αστίθ στο κέντρο της οπισθοφυλακής και ο Αλεξάνδρου στο αριστερό άκρο. Στην αντίθετη πλευρά θα αγωνισθεί είτε ο Μιλάνοφ είτε ο Σέρζιο. Ένα δίλημμα που αναδύθηκε ένεκα του γεγονότος πως ο Bούλγαρος αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα στο πρώτο ματς.

Ο Μοράις θα είναι ο ανασταλτικός μέσος, ενώ εάν ο Ντε Βινσέντι είναι απόλυτα έτοιμος θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα και παρέα με έναν εκ τον Βινίσιους θα συνθέσουν τους παίκτες που θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες του Σωτηρίου στη γραμμή κρούσης. Σε περίπτωση που ο Αργεντινός μείνει στον πάγκο, τότε ο Ορλάντι κάνει βουτιά στο αρχικό σχήμα.

Τέλος, στις πτέρυγες θα αγωνισθούν οι γρήγοροι και διεισδυτικοί Εφραίμ (αριστερά), Γιαννιώτας (δεξιά), από τους οποίους εννοείται πως περιμένουν πολλά άπαντες στον ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ