aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΤα πήρε όλα και έφυγε η Κύπρος

Τα πήρε όλα και έφυγε η Κύπρος

Απόλυτα πετυχημένη κρίνεται η συμμετοχή της εθνικής μας ομάδας βόλεϊ των Ανδρών στην προκριματική φάση των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, στο Ρεικιάβικ της Ισλανδίας. Η ομάδα μας πέτυχε πλήρως τους στόχους της, αφού κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ πέτυχε και δύο προκρίσεις. Στην τελική φάση των Αγώνων Μικρών Κρατών, αλλά και στη β’ προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το 2017 η Εθνική θα ταξιδέψει εκ νέου στην Ισλανδία όπου θα αντιμετωπίσει στην τελική φάση των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης τη γηπεδούχο Ισλανδία που τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό μας, το Λουξεμβούργο και τη Βόρειο Ιρλανδία. Παράλληλα, θα αγωνιστεί και στον β’ προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί επίσης το 2017.

Ο προπονητής της εθνικής Ανδρών Ντίμιταρ Λέτσιεφ, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ, χαρακτήρισε την πορεία της Κύπρου άκρως επαγγελματική. «Μέσα σε τέσσερις ημέρες κάναμε προπονήσεις και δώσαμε τρεις αγώνες. Οι παίκτες ήταν άψογοι τόσο εντός του γηπέδου όσο και εκτός αυτού».

Αναλύοντας την πορεία της Εθνικής, ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέφερε ότι «μετά τον αγώνα με την Ανδόρα όπου ήταν η πρεμιέρα και πήραμε τη νίκη επειδή ήμασταν ανώτεροι, στη συνέχεια αντιμετωπίσαμε την ομάδα της Ισλανδίας την οποία κερδίσαμε επειδή η ομάδα μας είναι καλύτερη. Στον τρίτο αγώνα με τη Σκωτία, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον τραυματισμό του Αντώνη Χριστοφή από τον αγώνα με την Ισλανδία και την πολύ καλή ομάδα των αντιπάλων. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ γυρίσαμε τον αγώνα και κερδίσαμε».

Η δωδεκάδα της Εθνικής που έπαιξε στην Ισλανδία αποτελείτο από τους: Σωτήρη Πετρακκίδη, Αχιλλέα Πετρακκίδη, Γαβριήλ Γεωργίου, Βλάντο Κνέζεβιτς, Αντώνη Χριστοφή, Άγγελο Αλεξίου, Αντώνη Αντωνίου, Νικόλα Ελευθερίου, Παναγιώτη Χρυσοστόμου, Γιώργο Χρυσοστόμου, Γιάννη Κοντό, Στέφανο Χαριδήμου.

Εκτός από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Ντίμιταρ Λέτσιεφ και τον βοηθό του Στέργιο Φραγκέσκου, στην αποστολή συμμετείχαν το μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΠΕ Λοΐζος Χρυσοστόμου και ο φυσιοθεραπευτής Ιωάννης Κτωρής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ