aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΣτρατηγικός σχεδιασμός με όραμα, επικυρώθηκε η νέα θητεία Δρα Μ. Κρασιά στην προεδρία

Στρατηγικός σχεδιασμός με όραμα, επικυρώθηκε η νέα θητεία Δρα Μ. Κρασιά στην προεδρία

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης 2020-22 παρουσιάστηκε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας που επικύρωσε την παραμονή για την περίοδο 2020-2024 στην προεδρία του Δρα Μιχάλη Κρασιά.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός αποσκοπεί στην ανάπτυξη του κυπριακού βόλεϊ μέσα από την επίτευξη επιτυχιών στο εξωτερικό. Παράλληλα, η ΚΟΠΕ στοχεύει να καταστήσει το άθλημα ως το πρώτο στις αθλοπαιδιές. Παράλληλα, επιδιώκεται η περαιτέρω ενδυνάμωση του beachvolley μέσα από επιτυχίες στο διεθνή χώρο, αλλά και η ανάπτυξη του snowvolleyball που θεωρείται μια από τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Xαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δρ Μιχάλης Κρασιάς τόνισε ότι «στοχεύουμε όπως καταφέρουμε να διεξάγουμε ταυτόχρονα αγώνες snowball και beachvolleyball, αφού η Κύπρος διαθέτει τέτοιες δυνατότητες. Η Ομοσπονδία θα επιδιώξει να διοργανώνει διεθνείς αγώνες snowvolleyball».

Κατά την παρουσία του στρατηγικού σχεδιασμού τα σωματεία τόνισαν την πενιχρή βοήθεια που λαμβάνουν από το κράτος για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στη λογοδοσία του ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δρ Μιχάλης Κρασιάς αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία των Μανωλίνα Κωνσταντίνου/Μαριώτα Αγγελοπούλου στους Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας που κατέκτησαν τη 2η θέση χάνοντας από τις Γαλλίδες κυριολεκτικά στα σημεία. Επίσης, αναφέρθηκε στην τεράστια επιτυχία της Εθνικής U20 Ανδρών να προκριθεί τον Ιανουάριο μέσα από ένα φοβερά δύσκολο Όμιλο απέναντι σε Αυστρία και Κροατία με δυο νίκες. «Δυστυχώς», είπε ο Δρ Κρασιάς «η πανδημία ανέλαβε την επόμενη φάση (θα διεξαγόταν τον Απρίλιο στη Σερβία) και στην τελική φάση πέρασαν οι ομάδες με βάση την κατάταξη στην CEV και εμείς λόγω της θέσης μας μείναμε εκτός». Ο πρόεδρος χαρακτήρισε ικανοποιητική την πορεία της ομάδας U20 Γυναικών σε αγώνες MEVZA που έγιναν στην Κροατία όπου στον Όμιλο κερδίσαμε 3-2 στον τελευταίο αγώνα το Ισραήλ.

Παράλληλα, ο Δρ Κρασιάς μίλησε για την επιτυχημένη διοργάνωση οργανωτικά, αγωνιστικά, αλλά και υγειονομικά του Δ’ Προκριματικού Ομίλου του Eurovolley Ανδρών στη Λευκωσία μεταξύ 30 Αυγούστου -06 Σεπτεμβρίου 2020. Η Κύπρος πέτυχε αγωνιστικά κερδίζοντας την Ισπανία με 3-0 – στη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της και τη Μολδαβία με 3-2 σετ. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στα συγχαρητήρια που δέχθηκε ο ίδιος προσωπικά από τον πρόεδρο της CEV Aleksandar Borisic σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε με περηφάνια στην 4η θέση που κατέκτησαν τόσο τον Ιούνιο του 2019 στη Σουηδία, όσο και πριν λίγες μέρες στην Τσεχία οι Σωτήρης Σιαπάνης – Οδυσσέας Σαββίδης σε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Εφήβων. Ο Δρ Κρασιάς τόνισε ότι η 4η θέση τους επιτρέπει την είσοδο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου χωρίς εξετάσεις.

Ο Δρ Κρασιάς αναφέρθηκε και στις στενές σχέσεις που έχει η Ομοσπονδία τόσο με την CEV όσο και την FIVB λέγοντας ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο η Κύπρος να αναλάβει τελικές φάσεις διεθνών πρωταθλημάτων Under Αge.

Στη Συνέλευση παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν οι οικονομικοί λογαριασμοί της Ομοσπονδίας και αναπτύχθηκαν από τον γενικό γραμματέα της ΚΟΠΕ Γιάννο Προκοπίου οι σκέψεις διεξαγωγής των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων 2020-2021 που λόγω Covid19 θα αρχίσουν τον Οκτώβριο.

Η Γεν. Συνέλευση ενέκρινε την ανανέωση για άλλα τέσσερα χρόνια της θητείας του Δρα Μιχάλη Κρασιά στην προεδρία της ΚΟΠΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ