aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪ«Στόχος το χρυσό, μπορούμε να τα καταφέρουμε»

«Στόχος το χρυσό, μπορούμε να τα καταφέρουμε»

Το χρυσό μετάλλιο θα επιδιώξουν στο πρωτάθλημα Μικρών Κρατών Ευρώπης Εφήβων U-20 και Νεανίδων U-19 οι Εθνικές μας ομάδες. Τα δύο τουρνουά θα διεξαχθούν σε Λευκωσία και Εδιμβούργο αντίστοιχα το τριήμερο 1-3 Απριλίου. Οι ψηλοί στόχοι των Εθνικών ομάδων οριοθετήθηκαν από τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας δρ Μιχάλη Κρασιά σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Κρασιάς αναφέρθηκε αρχικά στο οργανωτικό κομμάτι της διοργάνωσης, στη Λευκωσία, τονίζοντας ότι η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από έμπειρα στελέχη, ενώ έκανε ειδική αναφορά τόσο στους χορηγούς, όσο και στους 100 περίπου εθελοντές που θα συνδράμουν στη διοργάνωση.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ έκανε ειδική αναφορά και στον ΚΟΑ και στη βοήθεια που προσφέρει στην ομοσπονδία. Επίσης, κάλεσε τον κόσμο να παρευρεθεί στους αγώνες και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα διοργανωθεί μια ξεχωριστή διοργάνωση.

Οι αγώνες των εφήβων θα διεξαχθούν στο αθλητικό κέντρο του Πανεπιστημίου, αλλά και στο αθλητικό κέντρο Αγίου Δομετίου. Στον πρώτο όμιλο θα συμμετάσχουν η Κύπρος, τα Νησιά Φερόε και η Βόρειος Ιρλανδία. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 17:30 στο αθλητικό κέντρο του Πανεπιστημίου. Οι αγώνες θα μεταδίδονται διαδικτυακά από την Alfasports.tv, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟΠΕ γίνονται προσπάθειες τηλεοπτικής κάλυψης του τελικού.

O προπονητής της Εθνικής Εφήβων Ντίμιταρ Λέτσιεφ, δήλωσε ότι «η ομάδα προετοιμάστηκε πολύ καλά με στόχο το χρυσό μετάλλιο. Όπως είπε, και οι 18 παίκτες που κλήθηκαν στην Προεθνική ήταν ισάξιοι, αλλά θεωρεί ότι η τελική δωδεκάδα θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και θα φέρει το χρυσό μετάλλιο».

Ο αρχηγός της Εθνικής Εφήβων, Αντώνης Λιοτατής ανέφερε ότι «όλοι οι διεθνείς είναι πανέτοιμοι για να δικαιώσουν την εμπιστοσύνη που τους έδειξε η τεχνική ηγεσία να αγωνιστούν στη χώρα τους. Θέλουμε να αφήσουμε το χρυσό στην Κύπρο».

Όσον αφορά στην Εθνική Νεανίδων αναχωρεί αύριο το βράδυ (21:55) για το Εδιμβούργο. Η αποστολή αναμένεται να αφιχθεί στον προορισμό της περίπου στις 01:00 τα χαράματα της Πέμπτης. Ακολούθως θα καταλύσει στο ξενοδοχείο και στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης, (20:00 ώρα Κύπρου) θα πραγματοποιηθεί προπόνηση στη σάλα όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες.

Ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω να αρχίσω με ένα ρητό: “Τοις φρονίμοις ολίγα”. Μετά από 30 προπονήσεις και τρία φιλικά προετοιμασίας είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες στη Σκωτία. Θα κυνηγήσουμε το χρυσό μετάλλιο με σοβαρότητα και πειθαρχημένα για να τιμήσουμε τη σημαία μας και το κυπριακό βόλεϊ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ