aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΣτα «σκαριά» τουρνουά μίνι και προπονητικά καμπς ανάπτυξης

Στα «σκαριά» τουρνουά μίνι και προπονητικά καμπς ανάπτυξης

Στη διοργάνωση τουρνουά μίνι U12 και U10 αλλά και στη διεξαγωγή προπονητικών κάμπς με εισηγητές ξένους-ονόματα «κράχτες», κατέληξε η Επιτροπή Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της ΚΟΠΕ σε συνεδρία της την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018.

Με βάση τον προγραμματισμό, τα τουρνουά μίνι θα διοργανωθούν ως εξής: Δυο περιφερειακά την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα, ενώ ο επικεφαλής της Επιτροπής δρας Γιάννος Προκοπίου – γενικός γραμματέας της ΚΟΠΕ εισηγήθηκε τη διεξαγωγή ενός τουρνουά που θα έχει το χαρακτήρα φιέστας τον Ιούνιο.

Όσον αφορά στα προπονητικά κάμπς, τα μέλη της Επιτροπής Χρίστος Χρίστου και Γιάννος Γεωργίου ανέλαβαν να τα προωθήσουν ενώ έγινε εισήγηση για τη διεξαγωγή τους στις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού στην περιοχή Πρωταρά. Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής στις 06 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο δρας Προκοπίου εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων ανάπτυξης 2017-18 σε όλες τις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών U18, U16 και U14. Όσον αφορά, στα πρωταθλήματα U14 έγινε εκτενής συζήτηση για τους τρόπους αναβάθμισής τους με στόχο την παραγωγή παικτών/τριων.

Η συνεδρία εξουσιοδότησε τους Ομοσπονδιακούς προπονητές για την παρακολούθηση της εφαρμογής του αναπτυξιακού σχεδιασμού της ΚΟΠΕ μέσω της τακτικής επαφής με τις ακαδημίες των σωματείων. Παράλληλα, συζητήθηκε η ανάγκη στοχευμένης εκπαίδευσης/επιμόρφωσης των προπονητών ανάλογα με το επίπεδό τους. Η Επιτροπή αποφάσισε όπως διεξαχθούν ειδικά σεμινάρια και μέσω ερωτηματολογίων διαγνωστούν οι ανάγκες των προπονητών στις αναπτυξιακές ηλικίες. Ταυτοχρόνως, συζητήθηκε η ανάγκη επισκέψεων των Ομοσπονδιακών τεχνικών σε σχολεία για την επισήμανση ταλέντων.

Παράλληλα, έγινε συζήτηση για τις συμμετοχές ομάδων και τους τρόπους σύστασης ακαδημιών στα σωματεία. Η Επιτροπή θα συζητήσει εκτενέστερα το κεφαλαιώδες αυτό θέμα μέσω εισηγήσεων που περιλαμβάνουν και την καταβολή παραβόλων που θα ενισχύουν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της ΚΟΠΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ