aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣε τρία αθλήματα η κυπριακή προσοχή για την Κύπρο στην Πάτρα

Σε τρία αθλήματα η κυπριακή προσοχή για την Κύπρο στην Πάτρα

Ξεκίνημα στην προσπάθεια τους στους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Πάτρα (25-31/08) θα κάνουν την Πέμπτη 29 Αυγούστου οι αθλητές του Water Ski και του Open Water Swimming, ενώ στη δεύτερη του μέρα εισέρχεται το αγώνισμα του Beach Volley.

Η κυπριακή δράση θα μοιραστεί σε τρία σημεία, με το μπιτς βόλεϊ να διεξάγεται στο χώρο «Άρτεμις» στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας, η κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης και μέρος του θαλάσσιου σκι στο χώρο «Ήρα» λίγο έξω από την Πάτρα και το υπόλοιπο μέρος του θαλάσσιου σκι σε λίμνη έξω από το Αγρίνιο, μία ώρα μακριά από την Πάτρα.

Το πρωί της Πέμπτης (29/08) αναμένεται να δώσουν τα δεύτερα τους παιχνίδια για τη φάση των ομίλων του Beach Volley τα τέσσερα κυπριακά δίδυμα. Οι ώρες έναρξης δεν είχαν ανακοινωθεί μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης. Θυμίζουμε ότι η Κύπρος συμμετέχει με δύο δίδυμα ανδρών, τους Γιώργο Χρυσοστόμου και Αντώνη Λιοτατή και τους Σωτήρη Σιαπάνη και Τζίμη Αποστόλου και με δύο γυναικεία δίδυμα, τις Μανωλίνα Κωνσταντίνου και Μαριώτα Αγγελοπούλου και τις Ζόγια Κωνσταντοπούλου και Έρρικα Ζεμπύλα.

Στις 9 το πρωί είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει η κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης 5 χιλιομέτρων. Πρώτα θα διεξαχθεί ο τελικός γυναικών, με τη συμμετοχή της Νικόλ Μικελλίδη κι αμέσως μετά ο τελικός ανδρών με τους Χρίστο Μανώλη, Σταύρο Τζιρτζιπή και Νικόλα Τουλούμη. Η εκκίνηση του αθλήματος θα λάβει χώρα μέσα στο νερό και οι αθλητές θα καλύψουν μια διαδρομή 5 χιλιομέτρων στο νερό, στο χώρο κοντά στο παλιό λιμάνι. Μετά το ατομικό της Πέμπτης, την Παρασκευή οι κολυμβητές θα αγωνιστούν στο μικτό ομαδικό, όπου οι τέσσερις αθλητές μας θα καλύψουν εναλλάξ απόσταση 1250 μέτρων.

Σε δύο μέτωπα θα πέσει η προσοχή του θαλάσσιου σκι, αφού πρώτα στις 10 το πρωί στη λίμνη στο Αγρίνιο οι Γιάννης Κόκκινος, Άρτεμις Κωνσταντίνου και Σωτηρούλλα Παντελή θα αγωνιστούν στον προκριματικό του σλάλομ. Ακολούθως, στις 15:30 στο χώρο «Ήρα» στην Πάτρα, ο Παναγιώτης Ζευκάς θα πέσει στη μάχη του προκριματικού του wakeboard (σανίδα).

Η παρθενική διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων έλαβε χώρα στην Πεσκάρα της Ιταλίας το 2015, ενώ η Πάτρα φιλοξενεί τη 2η διοργάνωση το 2019. Συμμετέχουν οι 26 χώρες της περιοχής της Μεσογείου και οι οποίες ανήκουν στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ). Η Κύπρος λαμβάνει μέρος στη διοργάνωση με 49 αθλητές σε οκτώ αθλήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ