aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΠρόταση για πλέι-οφ στους άνδρες

Πρόταση για πλέι-οφ στους άνδρες

Ενώπιον της Γενικής  Συνέλευσης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου, θα τεθεί πρόταση που έγινε στην Άτυπη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας για αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας Ανδρών. Ταυτόχρονα, το πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Γυναικών θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 10 ομάδων χωρισμένες σε δυο ομίλους των πέντε.

Η πρόταση για αλλαγή της διεξαγωγής πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας Ανδρών έγινε από τον Παφιακό και προνοεί τη διεξαγωγή πλέι-οφ μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου. Η πρόταση η οποία συζητήθηκε στην Άτυπη Γενική Συνέλευση θα αναλυθεί εκτενώς στα τέλη Ιουνίου όπου θα ληφθεί η τελική απόφαση. Οτιδήποτε και εάν αποφασιστεί θα ισχύσει με την έναρξη της νέας πετοσφαιρικής σεζόν στα μέσα Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε πρόταση για αλλαγή του πρωταθλήματος γυναικών Α΄ Κατηγορίας και έτσι θα συνεχιστεί το ίδιο σύστημα με τη διεξαγωγή της τελικής φάσης σε δυο ομίλους που αναδεικνύουν την πρωταθλήτρια ομάδα και κρίνει την ομάδα που υποβιβάζεται. Μετά από απόφαση των σωματείων – μελών της ΚΟΠΕ τη σεζόν 2016-17 θα αλλάξει η ημέρα διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος Α Γυναικών, αφού οι αγώνες θα διεξάγονται την Τρίτη, αντί της Τετάρτης που ίσχυε φέτος.

Την νέα περίοδο θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β Κατηγορίας Γυναικών 10 ομάδες αφού θα συμμετάσχει και η Νέα Σαλαμίνα. Κατόπιν συζήτησης αποφασίστηκε όπως το πρωτάθλημα διεξαχθεί με δυο ομίλους των πέντε ομάδων. Μετά τη λήξη της πρώτης φάσης οι δυο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα διασταυρώνονται μεταξύ τους με τους ημιτελικούς να κρίνονται στις δυο νίκες και τον τελικό στις τρεις νίκες. Οι δυο όμιλοι της πρώτης φάσης θα καθοριστούν στη βάση της γεωγραφικής περιφέρειας των ομάδων.

Στο πλαίσιο της Άτυπης Γενικής Συνέλευσης, έγινε ανασκόπηση της σεζόν που έληξε στις 26 Απριλίου με τα σωματεία να θέτουν τους προβληματισμούς τους για τις κενές κερκίδες στα γήπεδα, αλλά και άλλα θέματα που αφορούν στην καλύτερη διεξαγωγή των εγχώριων διοργανώσεων και τη φτωχή παρουσία ομάδων στο πρωτάθλημα Β Κατηγορίας Ανδρών. Ταυτοχρόνως, έγινε εισήγηση για επαναφορά της διεξαγωγής του κυπέλλου μετά τη λήξη των πρωταθλημάτων.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ δρ. Μιχάλης Κρασιάς ανέφερε ότι η Ομοσπονδία κάνει προσπάθειες ώστε τη νέα σεζόν τα πετοσφαιρικά πρωταθλήματα να προβάλλονται ζωντανά από την τηλεόραση. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποδοχή που είχαν οι μεταδόσεις αγώνων μέσω live streaming από τους φιλάθλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ